Itthon

Bejelentették az idei Pécs Pride Felvonulás időpontját

2022-ben is lesz Pécs Pride Felvonulás, méghozzá szeptember 17-én – jelentették be a Facebook-eseményben a szervezők. Ahogy tavaly, a Felvonulást idén is az egy hetes Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg, szeptember 11-től.

A tavalyi, Magyarország történetében mérföldkőnek számító Felvonulás minden pillanatát elraktároztuk és kellő bizonyosságot nyertünk arról, hogy egy évente szükségszerű rendezvényről beszélhetünk. Újra éljük minden kedves percét, mikor a történelmi belvárosban sétálunk. Halljuk a Szeretet himnuszait, a Szabad Emberek hangját, akik ott voltak tavaly és bebizonyították, hogy Bárhol Szabad ünnepelni a szeretet minden formáját. Hogy a vidék nem lehet csorba egy ember számára sem, a főváros adottságaihoz képest.

A Diverse Youth Network a II. Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál és a Pécs Pride időpontját a Nappali bárban jelentette be március huszadikán, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napján. “Úgy gondoljuk, ez fontos üzenetet hordoz és a kisebbségek egymás iránti kölcsönös tiszteletére és elfogadására hívja fel a figyelmet. A Diverse Youth Network egész csapata azon dolgozik, hogy párbeszédet teremtsen úgy a döntéshozók, mint a többségi társadalom és a kisebbségi csoportok között. Szeretnénk, hogy 2022-ben Magyarországon mindenkit a képességei és a kitartása alapján becsüljenek meg és ezek kibontakoztatásához mindenki, minden támogatást megkapjon.

Az első vidéki Pride Felvonuláson tavaly több mint háromezren vonultak fel egy még sokszínűbb Pécsért és egy jobb Magyarországért. Helyszíni tudósításunk itt olvasható, a Szimpozion Egyesült Meleg szemmel sorozata pedig videót forgatott a rendezvényen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb