Hírek

Befogadná a csecsenföldi meleg menekülteket az Együtt vezetője

Összefoglaló cikkünk a Csecsenföldön lassan két hónapja uralkodó terrorról ide kattintva olvasható el.

Franciaország és Litvánia után Magyarország is fogadjon be csecsenföldi meleg menekülteket! – szólította fel blogbejegyzésében a kormányt Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke.

Az elmúlt hónapok egyik legborzalmasabb fejleménye a világban az, ami a melegekkel és más életmódbeli kisebbségekkel történik Csecsenföldön.(…) A nemzetközi felháborodás mellett néhány ország szerencsére emberséges arcát is megmutatta, és az elmúlt hetekben legalább öt ország fogadott be csecsenföldi meleg menekülteket. Tegnap Emmanuel Macron francia elnök hivatala jelentette be, hogy Litvánia után ők is fogadtak be a csecsen zaklatásokban érintett menekültet, összhangban a Genfi Konvencióval” – írta Szigetvári aki szerint jó volna, ha Magyarország olyan ország volna, amely az üldözöttek segítségére siet.

Melegek részére kialakított koncentrációs tábor, Csecsenföld
 „Szomorú, hogy a magyar kormány csak hallgat ebben az ügyben, és a Fidesznek csak az orosz barátság fontos. A Fidesz gyáva és hazánkat gyengítő menekültellenes propagandája csak kárt okoz. Minden ember egyenlő, és meg kell védenünk egymást. Csak ekkor lesz biztonságos és emberséges a világ.

Oroszországban évek óta törvény tiltja a nem hagyományos szexuális orientáció kiskorúak előtti propagálását, ami könnyedén ráhúzható bármilyen LMBT-jogi szervezetre. A csecsenföldi melegek helyzetéről áprilisban a Novaja Gazeta írt először. A szemtanúkra hivatkozó beszámoló szerint megkínozzák és gyűjtőtáborba tereltek több meleg csecsen férfit.

A helyzet a legmagasabb nemzetközi szinten is téma volt, Vlagyimir Putyinnal való találkozóján Angela Merkel is megemlítette, bár az orosz elnök akkor nem reagált a német kancellár felvetésére. Május elején azonban Putyin a helyzet kivizsgálását ígérte.

Nem sokkal korábban Kadirov csecsen elnök minősítette rágalomnak a titkos börtönökről szóló hírt, eleve visszautasítva, hogy Csecsenföldön egyáltalán léteznének homoszexuálisok. „Az újságíróknak térden állva kell majd bocsánatot kérniük” – mondta akkor.

(Index)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb