Hírek

Becsületgyilkosságtól tart a rendőrként dolgozó leszbikus pár

képünk csak illusztráció / Rani Mukerji színésző rendőrként a Maardani című filmben

 

Csak a bíróság segítségével sikerült garantálni a biztonságát annak a leszbikus párnak, amelynek mindkét tagja rendőrként dolgozik ugyanazon a rendőrőrsön. Az indiai Gudzsarát államban élő pár három éve szeretett egymásba, együtt is élnek, és idén július 10-én úgy döntöttek, egy együttélési nyilatkozattal írásba is foglalják a kapcsolatukat.

Családjuk azonban eddig sem nézte jó szemmel a románcot, az írásos szerződés pedig már sok volt a számukra. Egyik család sem ismeri el a párkapcsolatot, és mindkét nőt haza akarják vinni, miközben a saját családtagjaiktól érik őket életveszélyes fenyegetések. Családon belüli becsületgyilkosságok a mai napig előfordulnak a régióban, így valós veszélyben vannak.

A két nő először a rendőrségtől kért védelmet, de írásos kérvényeikkel nem foglalkoztak a hatóságok, írja a Deccan Herald. Panthil Majumdar ügyvéd segítségével bírósághoz fordultak, és A J Desai bíró végül kimondta, biztosítani kell a két nő biztonságát. Döntése értelmében a helyi rendőri vezető a felelős azért, hogy azonnali lépéseket tegyen, és mindketten megkapják a megfelelő védelmet.

Nem csak Indiában, de például az Oroszország európai részén található Csecsenföldön is könnyen becsületgyilkosság áldozatává válhatnak a leszbikus nők. Ezekre a gyilkosságokra szinte minden régióban jellemző, hogy a hatóságok félrenéznek, nem folytatnak érdemi nyomozást, így sok esetben a tetteseknek semmilyen büntetetésről nem kell tartaniuk.

 

 

Leszbikus párként outolt a két ügyvéd, akik a homoszexualitás dekriminalizálásáért harcoltak

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin