Hírek

A bécsi érsek imádkozik az AIDS áldozataiért

Christoph Schönborn bíboros és Gery Keszler a bécsi Burgtheaterben a 2016-os Red Ribbon Celebration koncerten

 

December elsején, a nemzetközi AIDS-világnapon rendezik Bécsben a Life Ballt, ami 1993 óta a legnagyobb olyan európai jótékonysági esemény, ami a HIV-vel élő és AIDS beteg embereket támogatja. Idén először a bécsi Stephansdomban istentisztelet keretében megemlékeznek arról a közel 36 millió emberről, akik az immunhiányos tünetegyüttes következtében vesztették életüket. Az istentiszteletet maga a bécsi érsek, a magyar arisztokrata felmenőkkel is bíró, pápaválasztó bíboros, Christoph Schönborn celebrálja majd.

“Azokért imádkozunk, akik AIDS miatt hunytak el, a hátramaradt szeretteikért, mindazokért, akik most szenvednek, és akik HIV-vel élnek. Nagyon fontos napjainkban az együttérzés embertársainkkal. Ajándék, ha képesek vagyunk ezt megtanulni és kifejezni”

– mondta a bíboros a Life+ egyesületnek. Gery Keszler, a Life Ball alapítója és főszervezője szerint hagyományosan nehéz az egyház számára a HIV/AIDS témáját szóba hozni, hiszen az a szexualitással, a vággyal, az azonos nemű testi kapcsolattal is összefügg. Ugyanakkor a nyolcvanas évek közepén a katolikus apácák és szerzetesek közül sokan elsőként segítettek a betegségben szenvedőknek Ausztriában.

“Nagyon boldoggá tesz, hogy olyan bíborosunk van, aki szívén viseli az elesettek sorsát, aki előítéletek nélkül elfogadja a szenvedőket.”

A 72 éves egyházi főméltóság, aki az osztrák püspöki konferenciának is elnöke, váratlanul már tavaly is tiszteletét tette a bécsi Red Ribbon Celebration ünnepi koncerten.

 

(GGG.at)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb