Hírek

Be akarnak tiltani egy iskolai LMBTQ klubbot, mert az „ráerőlteti a diákokra a homoszexualitást”

Egy csapat diák az amerikai Georgiában megpróbál betiltani egy csoportot, amit a meleg diákok elfogadásáért hoznának létre – csakhogy egyelőre még nem is létezik.

A diákok, akiknek tanuló létükre úgy tűnik, nincs jobb dolguk az iskolában, kampánysorozatot indítottak, amellyel ellenzik a Meleg-Heteró Szövetséget (Gay-Straight Alliance – GSA), miután két diáktársuk előállt a csoport megalapításának ötletével – írja a Pink News.

 

 

Mason Rice, aki azon diákok közé tartozik a Fannin megyei gimnáziumban, akik létrehoznák a GSA-t, egy nyilatkozatban számolt be arról, miért érzik fontosnak a szövetség megalapítását:

„Úgy érzem, ez eléggé fontos a városunknak. Sokan vannak, akik nem támogatják, és nem fogadják el az LMBTQ közösséget. Szerintem, ha lenne egy támogató csoportunk számukra, azzal sokat segíthetnénk.”

Rice elképzelései szerint a csoportot diáktársaival alkotná, akik létrehoznának egy támogatói hálózatot az LMBTQ tanulók számára, valamint heteroszexuális és cisznemű embereknek, akik kiállnak az LMBTQ közösségért. Akadnak azonban olyan diákok, akik nem örülnek a kezdeményezésnek. Egyikük odáig jutott, hogy petíciót indítson a csoport betiltására, még mielőtt az hivatalosan megalakulna.

A petíció a „Ne engedjék, hogy a homoszexualitást ráerőltessék Fannin megye diákjaira” nevet kapta, és máris több mint 1200-an írták alá. A kezdeményezők úgy látják, hogy a GSA megalakulását ellenző diákokat egyre több támadás éri az iskolában véleményük felvállalása miatt. Ők azt hirdetik, hogyha nem engedélyezett a vallás behozatala az iskolába, akkor nem kellene a szexualitást és az LMBTQ közösség támogatását sem beengedni. Mint kiderült, akadnak szülők, akik hasonló véleményen vannak.

Mindeközben Rice is elindított egy petíciót, amely segítségével hivatalosan is megalakulhatna a GSA, és eddig több mint 2600 aláírást gyűjtöttek össze.

Az igazgató, Erik Cioffi úgy látja, ez a csatározás kezd elfajulni, és bár a diákok között akadnak olyanok, akik egészséges módon próbálják megbeszélni ellentétes nézeteiket, mégis vannak, akik máris túl messzire mentek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin