Hírek

Bayer Zsolt szerint a heteroszexuális férfi “szükségszerűen” homofób

Bayer Zsolt a róla elnevezett Bayer Show című műsorban – amelynek a Hír TV ad otthont – vasárnap este levezette, miért szükségszerűen homofób egy egészséges heteroszexuális férfi, számol be a 24.

A józan ész határát súroló, számos alkalommal túl is lépő gondolatmeneteiről hírhedt újságíró érvelését a fóbia szóra építette, ami ösztönös félelmet, irtózást, viszolygást jelent, márpedig egy egészséges heteroszexuális férfi szerinte irtózik annak látványától (nőkről valamiért nem beszélt…), ha két férfi csókolózik.

Ennek igazolására Bayer meg is szavaztatta a műsor (férfi)közönségét, majd kijelentette: „Erről mi nem tehetünk, egész egyszerűen bennünket irtózattal, utálattal tölt el. Ebből az következik, hogy nyilvánvaló, hogy az ő fogalmaink szerint mi mindannyian homofóbok vagyunk, és ezért minket Nyugaton kirúgnának a munkahelyünkről, de legalább itt ebben stúdióban jelentsük ki, boldogan, bátran és büszkén: igen, mi azok vagyunk.

 

 

Bayer gondolatmenetét egy pillanatig sem zavarta meg, hogy a homofóbia szó nem azt jelenti, hogy valaki nem szívesen néz férfiak közötti szexet, sokkal inkább a homoszexuális emberekkel – és ide értjük a leszbikus nőket is – szembeni ellenérzéseket, azok hangoztatását, illetve a melegek és leszbikusok hátrányos megkülönböztetését értik alatta.

Mint ahogy a műsor korábbi részében hangoztatott azon állítás sem fedi a valóságot, mely szerint a Pride résztvevői azt várják el az emberektől, hogy rajongjanak értük, a rendezvény célja ezzel szemben a sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Bayer Zsolt egyébként a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének birtokosa, emellett 2016. augusztus 20-án megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, amelyet olyan személyeknek ítélnek oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi értékek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytatnak.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb