Kultúra

“Bármilyen közösség szétbombázása ártalmas és rosszindulatú” – új videoklippel jelentkezik a Mörk

Novemberben jelenik meg a magyar Mörk zenekar második nagylemeze, amelyet havonta egy dallal vezetnek fel. A ma megjelent If Our Love a szeretet minden formáját élteti, a hozzá készült videóklip pedig arra hívja fel a figyelmet – két földönkívüli lány földi látogatásának segítségével –, mennyi szépség rejlik abban, hogy mindannyian máshogy vagyunk mások.

A dal egy globális problémára hívja fel a figyelmet. “Minden emberi kapcsolat alapja a türelem, az őszinteség és a belefektetett energia – a szeretet és a megértés az, ami összeköt minket. A közösségek életében vannak mélypontok, amikor egy pillanatra meg kell állni, egy kis helyet kell csinálni a fejedben és a szívedben, mert csak így alakulhat ki a megértés. Viszont minden olyan szándék, ami arra irányul, hogy közösségeket szétbombázzunk és minél kisebb egységekre bontsunk, az ártalmas, rosszindulatú, és ellensúlyozásra szorul” – meséli Szabó Dániel Ferenc, az együttes dobosa, akit a zenei alapoknál nagyban inspirált a Réunion-szigeti Danyél Waro és a maloya stílus.

Az If Our Love azt járja körbe, hogy az emberek milyen módon kerülhetnének kicsit közelebb egymáshoz, és szembeállítja azzal amikor ez nem valósul meg –  amikor egyénileg és közösségileg is zsákutcába kerülünk, és elhatalmasodik rajtunk a magány. Bár a dal születésekor még nem ez volt a fő inspiráció, mégis a videóklip már egyértelműen a jelenlegi közhangulatra válaszol.

 

 

A történet szerint két földönkívüli látogat el a Földre, egy egész napos kirándulás keretein belül. Ezalatt négy programpontjuk van, amivel megtapasztalhatják az emberi létet: találkoznak a természettel, belekeverednek a városi forgatagba, görkoriznak és esznek. Mindezt úgy, ahogy azt a saját bolygójukon megszokták.

“Ők ketten, a saját hazájukban teljesen hétköznapinak számító módon fejezik ki egymás iránti szeretetüket a nyílt utcán, amivel teljesen megbotránkoztatnak egy nyugdíjas hölgyet.”

A videó Zentai Márk (ének) és Szabó Dániel (dob) ötlete alapján, ef Zámbó Szonja rendezésében, Bátori Gábor ‘sinco’ operatőri munkájával készült.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb