Színes

Barbie baba lett Elton Johnból

fotó: Mattel

 

Mielőtt még félreértenénk, nem azon Ken babák sorába állt be Elton John, akik kés alá fekszenek egy idealizált külső kedvéért. A játékgyártó Mattel a Barbie-széria tagjai közé illeszti be a nyíltan meleg énekest – és nem őt öntik műanyagba, hanem az ikonikus megjelenését idézik meg, tele szivárványos kiegészítőkkel és az ikonikus pink napszemüveggel:

„Az Elton John-Barbie baba egy merész együttműködés, amely két kulturális ikont testesít meg egyszerre, egyben tiszteleg e rendkívüli elődadó kivételes művészete és zenéje előtt.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

 

A limitált szériás kiadást Caroline DeMersseman tervezte, és Elton John rekordot döntő 1975-ös Los Angeles-i koncertjének 45. évfordulójára adták ki. Az énekes a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy Barbie a saját jogán popkulturális ikon, így megtisztelő számára, ha az ő személyes stílusa inspirálta az alkotókat.

„Remélem, hogy ez a baba mindenhol arra ösztönzi majd a rajongókat, hogy rettenthetetlenül kövessék saját álmaikat és a magukban rejlő, kimeríthetetlen lehetőségeket.”

 

A Dodgers stadionjában adott koncertje azért mérföldkő a zenei világban, mert korábban zenekarok ugyan képesek voltak megtölteni egy-egy ekkora arénát a fellépéseikkel, de szóló énekesnek ez 1975-ig nem sikerült. Elton John pedig két egymást követő koncertet is adott, ahogy erről az életéről szóló Rocketman című film is megemlékezik.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb