Életmód

Barberek kezei közé kerültem – Kipróbáltuk a Dandy the Barbert

„Férfi fodrászat” – állt gyerekkoromban egy kisváros főutcájának egyik cégérén. Arra sétálva mindig lopva bámultam be a csipkefüggönyös kirakaton: sárguló csempék, bácsik, akik nullásgéppel vágják konfekcióra a vendégek haját, poros dögunalom. Azóta megváltozott az ipar, a férfi hajvágás nem csak valami szükséges rossz, amelyen jobb minél előbb túlesni: (újra) növekvő trend lett férfiak között nemcsak a hajápolás, hanem a szakáll- és bajuszformázás is.

 

HIVszűrés.hu fejléc banner

 

A Dandy the Barber a belváros kellős közepén található borbélyüzlet, mindig útba esik, ha haj-és szakállformázásra, stílusváltásra, vagy egyszerűen csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk.

Kicsivel több, mint egy hónapja vágattam utoljára frizurát az egyik „hop on-hop off” fodrászüzlet-láncnál. Mivel nagyon sűrű a hajam, mindig azt kérem, hogy amennyire csak lehet, ritkítsuk meg, aztán a fodrász ötletére bízom a hosszát, stílusát. Egy hajfazonírozásnál ugye nemcsak az számít, hogy az üzletet elhagyva hogyan áll az első hajmosásig, hanem az is, hogy milyen lesz, amikor elkezd nőni. Én rendszerint egy-két héten belül nem tudom, merre fésüljem, hogyan állítsam be, főleg, ha a ritkítás nem volt túl hathatós, és nem tudok mit kezdeni ekkora térfogattal. A borotválkozás hasonló mumus. Nehéz fenntartani egy szexi háromnapos borostát, ha hetekbe telik, hogy kellőképpen megnőjön, majd pár nap múlva már a foltok is látszanak, ahol egyáltalán nem nő, és újra meg kell szabadulni az egésztől, hacsak nem hagyom nőni úgy, ahogy azt a Jóisten a fejemre teremtette.

Mivel már épp ideje volt, hogy rendbe szedjem magam, időpontot foglaltam a Dandy the Barberhez. Az üzlet nevére rákeresve rögtön letölthető telefonos alkalmazáson keresztül három kattintásba került kiválasztani a fodrászt, akivel vágatni szeretnék, és megtalálni a megfelelő szabad időpontot. Az alkalmazás értesítést is küld a lefoglalt időpontunkról, nehogy megfeledkezzünk róla.

 

 

A szalon elegáns, férfiasan könnyed hangulatú, a legújabb típusú amerikai borbélyfotelekben foglalhatunk helyet. A ruhaakasztókat híres idézetek díszítik, fel is dobtam a sálam és a hátizsákom Esterházy Péter adekvát mondatára: „Egy bizonyos szint felett nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.”

A borbélyom Nagy Bálint volt, akivel egy finom kávé mellett megbeszéltük, milyen frizurát szeretnék. Ellátott tanácsokkal, mi állna jól az arcformámhoz: egy fokozatosan felnyírt tarkót és halántékot vágtunk, felül ritkítottunk, és egy keveset visszavágtunk, így hangulattól függően fésülhetem jobbra vagy balra is. Ezután következett a szakállvágás. A meglévő arcszőrzetemből kialakított egy pontosan igazított körszakállat, és egy vékony csíkot az arcélemen. Ezután néhány percre forró törölközővel takarta le az arcomat, ami nagyon kellemes, kényeztető érzés. Erre azért van szükség, mert a hő és a pára kiemeli a szőrszálakat, és így könnyebb borotválni. Bár adott helyzetben nem feltétlenül rossz élmény, ha valakinek ekkora hatalma van feletted, én azért kicsit féltem a klasszikus borotvapengétől. Alaptalanul, mert nagyon kellemes érzés, ahogy a borbély végigsimít az orcádon, hallod a szőrszálak sercenését, és végül tükörsima felületet tapinthatsz végig. Bálint elmesélte, hogy külföldi tanfolyamokon tanulta a szakmát, és folyamatosan képzi magát. Olyan menő borbélyokat követ Instagramon, mint @arod23pr vagy @david_greco_barber, akik folyamatosan megosztják inspiráló munkáikat a közöségi felületeken.

A kezelés során feltűnt, hogy a használt hajápolási szerek nagyon kellemesek, nem túlságosan tolakodó illatúak. Az aftershave nem csalt könnyeket a szemembe, mégsem pattogzott ki a bőröm másnapra. A Dandy számos prémium minőségű férfi szépségápolási terméket forgalmaz, samponoktól, waxoktól és zseléktől kezdve egészen szakállápoló eszközökig, puhító szerekig. Ezek megvásárolhatóak egyben és külön is: remek ajándék lehet például a Men’s Society tematikus csomagja, mint túlélőkészlet esküvői tanúknak hajwax-szal, cipőtisztítóval és jegygyűrűvel vész esetére, vagy egy praktikus csomag a kondizás utánra.

 

Nagy Mihály

 

 

1056 Budapest, Irányi utca 18
Honlap: www.dandythebarber.com
Facebook és Instagram: @dandythebarber
Mail: info@dandythebarber.com
+36 1 610 1000
+36 31 788 8850 (Viberen is)

 

 

 

Previous post

Semmit nem ad lottónyereményéből az őt megtagadó gyerekeinek a transz taxisofőr

Next post

Élő adásban esett le a drag queen szoknyája, csak épp nem volt rajta bugyi