Itthon

Azt akarják, hallgassunk, hát beszéljetek!

Érdemes tisztázni, hogy amikor olyan emberekről beszélünk, akik nem fehér heteroszexuális cisznemű (vagyis nem transznemű) magyarok, akkor is emberekről beszélünk. Olyan emberekről, akikről a kormány úgy gondolja, hogy másodrendű állampolgárok. Akikről úgy gondolja, hogy kevésbé magyarok és kevésbé állampolgárok. Úgy gondolja, hogy joga van hozzá, hogy a saját ideológiái szerint meghatározza azt, hogy ki élhet teljes életet és ki nem, ki létezhet úgy, ahogy boldog és ki nem, kinek van joga a boldogsághoz és kinek nincs. Vélemény a tegnapi botrányos alaptörvénymódosításról.

A Magyar Kormány feladata nem ez lenne. A Magyar kormány feladata az lenne, hogy napról napra tegyen azért, hogy az ország állampolgárai, az itt élő emberek boldogok és elégedettek legyenek, teljesebb legyen az életük. Napról napra. Minden társadalmi csoportnak, minden kisebbségnek, a többségnek, heterónak, melegnek, transzneműnek, romának, zsidónak, mindenkinek. Mert egy ország attól működik jól, mert egy ország attól demokrácia, ha mindenki boldog és elégedett benne.

Ha egy kormány úgy gondolkodik, hogy az ország úgy működőképes, ha egy részét jogoktól fosztja meg, ha megkérdőjelezi egy részének a létezését, vagy ha a boldogságát egyetlen ember kezébe teszi – itt Novák Katalinra gondolok, aki előszeretettel jár vagy szervez orosz befolyású, nőellenes, abortuszellenes, homofób konferenciákat a szent családszeretet nevében – az nem kormányoz, hanem rombol. Lerombolja a demokráciát, lerombolja a társadalmat és a sötét múltba taszítja vissza a nemzetet. Csak hogy nekik jó legyen. Csak hogy nekik kényelmes legyen. Csak mert ők így gondolkodnak.

Egy ország sose lesz boldog ország és sose lesz demokrácia, ha megannyi kisebbség – akik együtt lassan a többséget teszik ki, hiszen egyre több embercsoportot darálnak be – nem boldog benne vagy nincs egyenjogú magyar állampolgárként kezelve.

Kényelmes feltartani a nemzeti táblákat és nevében nemzeti politikát folytatni, és ennek jegyében kormányozni, mert hát magyarok vagyunk, vagy mi… De addig, amíg a teljes jogokkal rendelkező magyar embert nem amiatt tartjuk magyarnak, mert itt született, mert itt akar élni, mert ismeri a magyar kultúrát, történelmet, mert magyarul beszél, hanem amiatt, mert keresztény és szaporodik, mindez nem egy egészséges országkép vagy nemzeti öntudat, hanem egy korcs, igenis náci modellt követő rémálom, ami napról napra szűkíti le a magyar képet. Ezzel csorbítva a hazát. A haza védelme nem abból áll, hogy egyre csonkítjuk a nemzetet. Ez nem építés, nem haladás, nem nemzeti öntudat. Szimplán pusztítás és kegyetlenség.

Kényelmes feltartani a keresztet és az ezeréves keresztény nemzet mögül prédikálni, miközben a cél nem az, hogy boldogok legyenek az emberek, hogy segítsék az elesetteket, hogy felemeljék a gyengéket, hanem az, hogy dogmák miatt büntessünk ártatlan embereket. Akiknek nincs bűnük amúgy. A szeretet nem bűn. A boldogság nem bűn. A család nem bűn. A hamis prédikáció? Az bűn.

Itt az ideje felébredni. És nem csak az LMBTQ embereknek. Az egész országnak. Magyarország drámai napokat él át, naponta több ezer magyar ember kerül életveszélybe és hal meg, közben a miniszterelnökünk egy mosolygó riporternek vallja be, hogy lehet, hogy összeomlik majd az egészségügy és akkor még több ember hal meg. De hát ez van. De nem ez a fontos. Nem a te életed a fontos, nem az én életem a fontos, nem anyádé, apádé, a nagyszüleidé, a szomszédodé, a legjobb barátodé.

Hanem jelenleg az a fontos, hogy többszázezer emberben tudatosítsák azt, hogy ők nem rendes magyarok és másodrendű lények. Nem lehet nemzetről és nemzetiségről beszélni, ha egy krízishelyzetben nem a társadalmi összetartás a fontos, hanem a társadalom szeletelése. Ez szimpla kegyetlenség. Ismétlem, nem csak az LMBTQ emberek iránt. Azok iránt is, akik szimpla szerencse miatt a kormány kedvelt csoportja, a nagybetűs Magyarok.

A kormány saját bevallása szerint türelmes a homoszexuálisokkal szemben. De itt az idő, hogy az egész magyar társadalom ne legyen türelmes a kormánnyal szemben. Biztosan azt várják, hogy majd néhány halk hiszti után mindenki beletörődik az új országképbe és megszokjuk, hogy Magyarország társadalma mostantól ilyen korcs. De erre nincs szükség.

Jelenleg a legnagyobb fegyverünk a beszéd és a hangunk. Beszéljetek. Meséljetek. Mondjátok el minél több embernek, hogy mi történik. Hogy milyen az a szeretet, amit ti éreztek. Milyen az a szerelem, amit ti éreztek. Mitől akar titeket megfosztani a magyar állam. Beszéljetek arról a kegyetlenségről, ami Orbán Viktor, Novák Katalin és Varga Judit mögött rejtőzik.

Ha az a céljuk, hogy hallgassunk, akkor beszéljetek. Hangosan. És ha kell, majd üvöltünk. A magyar kormány szerint a magyar harcos, kitartó nép.

Mutassuk meg, hogy igaza van.

 

Kanicsár Ádám András
Instagram: @kanicsar

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb