Lifestyle

Ázsiai kocsma-feeling a belváros szívében

Azt hiszem, egyre több ember van, aki már unja a szokványos belvárosi romkocsmákat és azokat a feszengős, különböző koncepciókkal megerőszakolt bárokat, ahol egy pillanatra se tudjuk elengedni, magunkat, ahol különböző dress code-nak és nevetséges viselkedéskultúrának kellene megfelelni.

 

 

Megmondom őszintén, hogy sokszor nagyon el vagyok keseredve vagy éppen nevetek magamban, amikor látom, hogy több ismerősömnek azért jelent több órás készülődést egy egyszerű esti bárba menetel, mert nem tudja, mit vegyen fel. Ennél szánalmasabb dolgot életemben nem hallottam. Most tényleg, ez kit érdekel? Ettől ti tényleg jobban érzitek magatokat? Úgy gondolom, hogy ideje lenne már felnőni ahhoz, hogy a szórakozás nem erről szól, és ha annyira a nyugat-európai trendeket akarjátok követni, akkor nem azzal kell foglalkozni, hogy mi van rajtad, ha elmész szórakozni, és nem azt nézni egy buliban például, hogy a másik mit visel.

Szóval a feladat adott volt számomra: keressek egy olyan helyet a belvárosban – de nem a már számomra is unalmas bulinegyed közepén –, ahol jól érezhetem magam, nem kell néznem a sok feszengő, magamutogató és másokat méregető embert.

Nem volt könnyű dolgom, de a kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét – jelen esetben gin-tonic-ját –, és így találtam rá az Impostorra. A Szabadság téren található BAOTIFUL nagyra nőtt testvére minden várakozásomat felülmúlta.

 

 

A Tőzsdepalota épülete adottságait nézve lenyűgöző külsején és különleges belső terein túl ráadásul nagyon jó helyen található, hiszen a belváros szívében, de mégis egy picit kieső részen helyezkedik el; tökéletes helyszín arra, hogy valami igazán egyedit lehessen megvalósítani a korábban az MTV közvetítőkocsijainak otthont adó garázsában. Az Impostor igazából egy olyan indusztriális, kopott festékes falakkal körített hely, ahol az óriási ajtón belépve rögtön egy ázsiai, pontosabban tajvani sötét utcában találjuk magunkat. És nem, nem időutazásban lehet részünk, hanem a jelenlegi ázsiai valóságba röppenhetünk el pillanatok alatt – egy olyan helyre, ahol tényleg saját magunk lehetünk és nem az számít, ki vagy, hanem csak az, hogy jól érezd magad, amíg itt vagy.

Oké, de mit is ad nekünk az Impostor?

Amikor végignéztem az italpulton, már tudtam, hogy jó helyen vagyok. Lelkes gin-tonic-fogyasztóként külön felüdülés volt számomra, hogy a szokásos 2-3-féle gin helyett itt 13 fajta italból választhatok. De aki más különlegességek után vágyik, annak a 6 japán és 15 egyéb nemzetiségű whisky, 12-féle rum és 7 fajta ázsiai sör között biztosan meg fogja találni az új kedvencét.

 

 

Az Impostorban természetesen a koktélválaszték is főként ázsiai ihletésű, és ahogy megtudtam, minden szirup és több alapanyag is saját készítésű. Nagyon sok bárban jártam már életem során, és dolgoztam is mixerként, de azzal az életérzéssel, amit az Impostorban tapasztaltam, még sosem találkoztam korábban Magyarországon. Ha soha nem jártam volna még a Távol-Keleten, akkor azt mondanám, hogy az Impostor egy igazi underground stílusú berlini kocsma ázsiai köntösbe bújtatva. De ez így igazából nem állja meg a helyét, mert első sanghaji utazásom alkalmával is pont ugyanezzel az atmoszférával és ilyen bárokkal találkoztam.

Ha már unjátok a megszokott hétköznapi helyeket és szeretnétek valami laza, mindenféle felesleges dologtól túltűzdelt helyet felfedezni, és átélni az ázsiai kocsmák és éjszakai utcák hangulatát, akkor mindenképpen keressétek fel az Impostort. Ne feledjétek: csak lazán, feszengés nélkül!

 

[infobox]

Impostor
Budapest, Szabadság tér 14.
Facebook: impostorbudapest

Nyitva tartás:
Kedd-csütörtök: 15.00-01.00
Péntek-szombat: 15.00-03.00
Vasárnap: 15.00-00.00

[/infobox]

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb