Hírek

Az USA vezeti a homoszexuálisok ördögi birodalmát

Gambia elnöke, Yahya Jammeh az elmúlt egy évben kizárólag azzal tudott bekerülni a nemzetközi hírekbe, hogy támadást indított a nyugat-afrikai ország LMBTQ-állampolgárai ellen. A gambiai törvények értelmében ha valakit homoszexualitás vádjával ítélnek el, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Korábban a közép-afrikai Ugandában is hasonló szabályozás volt, amelyet azóta az ottani Alkotmánybíróság – nem elhanyagolható nemzetközi nyomásra – semmisnek ítélt.

 

Yahya Jammeh és felesége 2014 nyarán a Fehér Házban

Yahya Jammeh és felesége 2014 nyarán a Fehér Házban

A gambiai elnököt azonban szemmel láthatóan keményebb fából faragták. A hónap elején több száz katona előtt szónokolt az országra leselkedő meleg veszélyről: “Miközben minden vallási könyv elítéli a homoszexualitást, az úgynevezett demokráciák azt hirdetik, hogy jogodban áll melegnek lenni. Ne feledjük, egyik birodalom sem akkor omlott össze, amikor már legyengült, hanem tündöklése csúcsán, amikor szembeszálltak Allah akaratával. Úgyhogy egy napon a homoszexuálisok ördögi birodalma is oda jut ahova való, a pokol szemétdombjára, a mocsokba.”

Jammeh inspiráló beszédében egyértelműen utalt arra is, hogy ezt a jelenleg még virágát élő nyugati deviáns birodalmat az Amerikai Egyesült Államok vezeti. Az az állam, amelynek első emberével alig fél évvel ezelőtt – mint ahogy az a fotón is látható – még maga is vidáman pózolt.

Az Egyesült Államok és nemzetközi jogvédő szervezetek korábban már felszólították Gambiát, hogy vonja vissza a homoszexuálisokat büntető törvényt és tartsa tiszteletben az emberi jogokat, a kritikák eddig azonban süket fülekre találtak.

A melegek afrikai helyzetét bemutató cikkünket itt olvashatjátok.

Forrás: Advocate

Previous post

Videó: meleg apukákkal készített reklámot a Nikon

Next post

Töretlenül imádjuk- a borosta