Hírek

Az USA Belügyminisztériuma nem védi többé LMBTQ munkatársait a diszkriminációtól

Az USA Belügyminisztériuma arra törekszik, hogy megóvja a nemzet természeti örökségét és kultúráját, de úgy tűnik, a kormányügynökség munkahelyi diszkriminációról szóló iránymutatása többé nem védelmezi az egyének szexuális orientációját.

A Trump-kormány újabb támadást indított az LMBTQ közösség ellen, ezúttal a Belügyminisztériumon belül. Többé nem számít problémának, ha valakit hátrányosan különböztetnek meg szexuális irányultsága miatt.

 

A Trump-kormány több mint 130 támadást indított az LMBTQ közösség ellen.

 

Jelenleg a Belügyminisztérium csakis a fajra, bőrszínre, vallásra, nemre, életkorra és fogyatékosságra terjeszti ki a diszkrimináció tilalmát. A 2009-es verzióhoz képest úgy tűnik, valóban kihúzták belőle az Obama-kormány alatt jelenlévő nemi identitásra és a szexuális irányultságra vonatkozó részeket – mégpedig vörös tintával.

Az új, immáron hiányos példányban a szexuális irányultságot vörös tintával húzták át. Arról azonban egyelőre nincsenek információk, hogy pontosan ki is végezte a módosítást. A Belügyminisztérium szóvivője, Carol Danko szerint a „nem” kifejezésbe (angolul: sex) beletartozik a gender, a nemi identitás, a transzneműek, a szexuális orientáció és a terhesség is – számol be róla a Pink News.

Ezt azzal magyarázták, hogy a szexuális orientáció és a nemi identitás alapján lévő diszkrimináció valójában a nemből ered, és azokból a sztereotípiákból, amelyek megmondják, hogyan kellene viselkednie a nőknek és a férfiaknak. Ha például egy nőt azért bocsájtanak el, mert egy nővel házasodott össze, ez nem történt volna meg, ha egy férfival köti össze az életét. Azért veszítette el tehát az állását, mert nő.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb