Nagyvilág

Az Ukrajna elleni orosz invázióban vesztette életét a melegeket üldöző csecsen hadúr

Szombaton Ukrajnában megöltek egy csecsen hadurat, aki egyben a régió vezetőjének, Ramzan Kadirovnak is a közeli tanácsadója volt. Orosz emberi jogi csoportok szerint a tanácsadó az elmúlt években aktívan részt vett a csecsen LMBTQ-közösség üldözésében.

Magomed Tusajevet az egyik kijevi nemzetközi teherszállító repülőtéren lezajlott csata során ölték meg a Washington Blade információja szerint. Tusajev a csecsen nemzeti gárda 141-es motorizált ezredét vezette. Halálát megerősítette a Kyiv Independent ukrán hírportál és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője is.

 

 

Szombaton egy Kadirovról készült videó jelent meg a neten, amelyben a vezető csecsen győzelemmel dicsekedett Ukrajnában – számolt be az Al Jazeera. Azt mondta, hogy csecsen katonák behatoltak Ukrajnába, és hogy az orosz hadsereg könnyen beveheti Ukrajna legnagyobb városait.

A mai napig, eddig a percig egyetlen áldozatunk sincs, sem sebesültünk, de még csak az orra sem folyik egyetlen embernek sem” – mondta Kadirov, visszautasítva az általa hamisnak nevezett, ukrán forrásokból származó, áldozatokról szóló jelentéseket. „Putyin elnök helyes döntést hozott, és mi minden körülmények között végrehajtjuk a parancsát„.

A The Blade megjegyzi, hogy Tusajev közvetlenül részt vett az LMBTQ-emberek üldözésében Csecsenföldön. Ez magában foglalja az aktivisták és Ibragim Szelimhanov meleg férfi 2021-es elrablásában játszott szerepét, akit egy moszkvai metróállomásról vittek el, és erőszakkal Groznijba, Csecsenföld fővárosába küldtek.

Szelimhanovot állítólag Tusajevnek dolgozó ügynökök hallgatták ki. Az aktivistát más emberi jogi aktivistákkal és újságírókkal való kapcsolatairól kérdezték, akik a csecsenföldi melegek megsegítésén dolgoztak.

LMBTQ-aktivisták már évek óta arról számolnak be, hogy a Kadirov-rezsim csecsen tisztviselői, köztük Tusajev, férfiak tucatjait tartóztatták le homoszexualitás vádjával, és napokig fogva tartották őket fogdákban, miközben megalázták és megkínozták őket.

 

„Nálunk nincsenek melegek” – Isten hozott Csecsenföldön

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin