Sport

Az osztrák alkancellár üdvözli, hogy náluk rendezik a EuroGames játékokat

 

2024 júniusában Bécs ad otthont a EuroGames rendezvénynek, amelyre több mint háromezer sportolót várnak. Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF) döntése értelmében a rendezés jogát az osztrák főváros december végén nyerte el, megelőzve a szintén pályázó Birminghamet.

Az osztrák indulás mögött két helyi LMBTQ sportklub, az Aufschlag Wien és a Kraulquappen Wien áll, és megkapták hozzá Bécs városának, a sportminisztériumnak, valamint számos sportszövetségnek és klubnak a támogatását.

Werner Kogler alkancellár, sportügyekért felelős miniszter hangsúlyozza, hogy Bécs ideális helyszín a játék megrendezésére, mert az osztrák főváros régóta LMBTQ-barát város. Emellett megfelelő sportlétesítményekkel rendelkezik, valamint a kontinens szívében helyezkedik el, Európában a legtöbb nemzetközi éjszakai vasúti csatlakozással bír, így a bolygó védelmét szem előtt tartva repülő helyett vonattal is érkezhetnek a résztvevők.

 

 

A főváros alpolgármestere, egyben a város sokszínűségért felelős képviselője, Christoph Wiederkehr szerint megtisztelő és örvendetes a tény, hogy az EuroGames 30 éves történetében végre Bécs adhat otthont a rendezvénynek.

Az EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszexuális és queer emberek, valamint barátaik sportrendezvénye, ahol a részvétel minden szexuális irányultságú és nemi identitású sportoló előtt nyitva áll. Minden évben más-más európai városban tartják a négy-öt napos eseményt, 2012-ben például Budapest lehetett a házigazda – idén a hollandiai Nijmegen, 2023-ban pedig a svájci Bern következik.

 

 

Játék határok nélkül

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb