Hírek

Az összes meleget agyon kellene lőni, mondta a pap egy másságával küzdő nő megemlékezésén

Szürreális rémálomba fordult egy elhunyt hölgy tiszteletére szervezett megemlékezés az ausztráliai Melbourne görög ortodox templomában.

Mint arról az egyházközség tagja, Liz Tasipoulos beszámolt az egyik ausztrál hírportálnak, a szertartást végző pap prédikációjában aktuálpolitizálni kezdett és az összegyűlteket nemmel szavazásra szólította fel az egyenlő házasságról szóló közelgő népszavazáson.

A tiszteletes üvölteni kezdte, hogy az azonos neműek házassága istenkáromlás. Képtelen voltam abbahagyni a sírást, annyira fájtak a szavai” – mesélte Liz, aki szerint a bántó megjegyzések annak fényében még borzalmasabbak, hogy a szertartást egy olyan hölgy tiszteletére szervezték, aki öngyilkosságot követett el, mert képtelen volt elfogadni saját szexuális orientációját. A megemlékezésen a családtagok, a nő szülei is jelen voltak.

A pap egyesével rámutatott mindenkire és felszólított, hogy szavazzunk nemmel. Majd egy nő hirtelen felállt és kijelentette, hogy ő igennel fog szavazni. Az atya erre annyit mondott, hogy szégyellje magát” – miután a nő tiltakozása jeléül kivonult a templomból, többen is követték, a tiszteletes pedig még utánuk kiáltott, hogy minden meleget agyon kéne lőni.

A pap azóta bocsánatot kért viselkedéséért, bár tagadja, hogy az itt is idézett gondolatok valóban elhangzottak volna a szájából.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb