Hírek

Az oroszok segítenek elkerülni a melegekkel fertőzött városokat

Az AirBnB orosz konkurenciája, a szálláshelyek közösségi piactereként működő MyLinker segíti a kedves utazót, hogy még véletlenül se válasszon úti célként olyan orosz várost, ahol túl sok meleg lakik.

Az oldalon a felhasználók számára elérhetővé tették a GayLocator alkalmazást, hogy “segítséget nyújtson kiválasztani azt a várost, ahol a legalacsonyabb a melegek száma.”

A funkcióval azután álltak elő, hogy az AirBnB diszkriminációellenes szabályokat vezetett be saját felületén. 2016 novemberétől a feltételeik tiltják, hogy egy vendéget az orientációja miatt utasítson el egy lakáskiadó.

“De mi van a döntési szabadsággal?” – kérdezi a MyLinker alapítója, Rogyion Kadirov. “Igenis el lehet utasítani a melegeket, mert jogunk van szabadon dönteni. Mindenkinek a saját döntése, hogy mit csinál a tulajdonában álló lakással, a saját dolga, hogy kit fogad be.”

A megkérdőjelezhető algoritmust használó alkalmazás állítólag tudja, hogy adott városban hányan keresnek a “pornó” és a “melegpornó” szavakra, majd ezek arányát összeveti a város lakosainak számával, és megszületik a végeredmény. (Már itt sántít a koncepció, egyszerre naiv és ostoba módon azt feltételezi, hogy egy meleg csak és kizárólag a melegpornó szót használja a keresőben. Lennének még tippjeink kulcsszavakra.)

Ezt a csodás alkalmazást nyilván nekünk is ki kellett próbálnunk. Mi Szentpértervárra kerestünk, és az ötmilliós város szerinte 76.194 meleg lakosát hatalmas, vörös VESZÉLY! jelzéssel, továbbá a “Jaj-jaj! A városban sok a meleg!” felirattal tálalta az oldal.

 

Ha ez nem lenne elég elrettentő az utazónak, akkor ott van még az a térkép is, ahol feltüntetik a melegekkel leginkább fertőzött területeket Oroszország régióira lebontva. A jelek szerint az orosz Távol-Kelet, Kamcsatka és Szibéria különösen meleg. A tundra meg hideg.

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Videó - Így lesz nyárra formás popsid

Next post

Küzdj sporttal az egyenlő jogokért! - Floorball bajnokságot hirdet az Atlasz