Hírek

Az oroszok ötöde kiirtaná a melegeket

Bár Oroszországban a homoszexualitást nem bünteti törvény, az úgynevezett “homoszexuális propaganda”, tehát az azonos nemhez vonzódás pozitív ábrázolása tilos és az állami homofóbia sajnos tükröződik a társadalom hozzáállásában is.

Ezt támasztja alá a Levada Centre NGO friss kutatása, amelyben a megkérdezettek mintegy ötöde, 18 százaléka szerint a meleg férfiakat és leszbikus nőket egész egyszerűen likvidálni kellene a társadalomból.

 

Szivárványzászlók a moszkvai Vörös Téren

 

További harminckét százalék szerint ez nem opció, azonban érdemesnek találná elkülöníteni a szexuális kisebbségeket és ugyanennyien gondolják úgy, hogy az LMBTQ-emberek oldják meg maguk a problémáikat. Csupán 9 százalék gondolja úgy, hogy segíteni kell a közösséget, a maradék kilenc százalék pedig nehéznek találta a kérdést és nem válaszolt.

A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy az oroszok az LMBTQ-embereknél csak a terroristákat, a pedofilokat és a gyilkosokat gyűlölik jobban.

Bármilyen hihetetlenül is hangzi, a korábbiakhoz képest ez egy jó eredmény. 1989-ben még 35, 1994-ben 22 százalék likvidálta volna a melegeket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb