Hírek

Az orosz ortodox egyház képesnek tartja magát rá, hogy gyógyítsa a homoszexualitást

Nem kevesebbet állíto Hilarion püspök, a moszkvai orosz ortodox egyházkerület feje, minthogy egyházának felszentelt tagjai képesek gyógyítani az LMBTQ-közösség tagjait. Természetesen gyógyítás alatt nem az influenzára, vagy rákra kell gondolni, hanem átnevelő terápiákra, amelynek során a meleg, leszbikus és biszexuális hívekből heteroszexuális embereket faragnak.

Hilarion metropolita

Pasztorális tevékenységem során számos emberrel dolgoztam együtt, akik bizonyították, hogy meg tudnak szabadulni másságuktól és ezáltal teljes értékű emberként élni. A homoszexualitás bűn, így erősen ellenzünk minden olyan álláspontot, amely az azonos neműek közötti viszonyt egyenértékűvé teszi a férfi és nő közötti természetes kapcsolattal.” – jelentette ki a metropolita.

Tavaly nyáron az orosz ortodox óhitű egyház moszkvai feje foglalkozott behatóan a melegközösséggel. Kornyilij metropolita akkor kijelentette, a szakáll viselése megóv a homoszexualitástól. Akit érdekelnek a részletek, érdemes elolvasnia az eredeti cikket.

HIVszűrés.hu fejléc banner

Három évvel ezelőtt magazinunk interjút készített egy moszkvai fiatalemberrel, Szásával. A vele készült cikk itt olvasható el.

Previous post

Végre megérkeztek a RuPaul's Drag Race 10. évadának versenyzői

Next post

Feje tetejére állt a világ a Balaton déli partján