Hírek

Az orosz kormány óva inti Európában nyaraló állampolgárait a homofób megnyilvánulásoktól

Az orosz Külügyminisztérium honlapjáról folyamatosan elérhetőek azok a tájékoztató anyagok, amelyekkel az orosz kormány állampolgárai számára hasznos tanácsokat kíván adni azzal kapcsolatban, mire figyeljenek, ha adott országba, földrészre utaznak.

Az olvasnivalók egy része most különleges elemmel bővült. Az európai és amerikai országoknál több helyen felhívja az orosz turisták figyelmét arra, hogy esetenként „nem hagyományos szexuális orientációjú” emberekkel is találkozhatnak külföldi útjaikon.

Franciaországban például nem szabad „erőszakosan beszélni, vagy viselkedni az LMBT-közösség tagjaival„, Dániában és Ausztráliában érdemes türtőztetni magukat a bántó megjegyzésektől, Spanyolországban pedig „a negatív érzelmek kifejezése más szexuális orientációjú emberek iránt nem találkozik a helyiek egyetértésével.

A Kanadába tartók olvashatják a leghosszabb útravalót. „Komoly berögződés van a szexuális egyenlőséggel kapcsolatban Kanadában, amely hosszú évekkel ezelőtt legalizálta az azonos neműek házasságát.” Majd figyelmezteti az orosz turistákat, hogy a homofób vicceket a kanadaiak „nyilvánosan elutasítják és egyes városokban, ahol nagy számú szexuális kisebbség él, mint például Vancouverben, Torontóban és Montrealban, a viccelődők gyűlöletbűncselekmény vádjával pénzbírságot is megkockáztatnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin