Hírek

Az orosz egyházvezető szerint a szakáll megóv a homoszexualitástól

A The Moscow Times-nak nyilatkozott az orosz ortodox óhitű egyház fővárosi püspöke, Kornyilij metropolita. Szerinte a férfiaknak fel kellene hagyniuk a borotválkozással, hogy megóvják magukat a homoszexualitástól. Meggyőződése, hogy a szakáll annak kifejezése, hogy a férfi kevésbé rontható meg azonos nemű kapcsolattal.

 

hirdetés

 

“Istentől kaptuk a parancsokat, le van írva, hogy az Úr mindenkit szakállal teremtett. Krisztus vagy bármelyik szent elképzelhetetlen lenne szakáll nélkül. Nem lenne szabad dacolni a Teremtővel”

– mondta Kornyilij egy interjúban.

Az óhitűek (raszkolnyikok) 1666-ban váltak külön az orosz ortodox egyháztól. A három és fél évszázada bekövetkezett szakadás óta idén május végén először kereste fel orosz államfő az óhitűek templomát a moszkvai Rogozsszkaja szlobodában Vlagyimir Putyin személyében. (Aki szerint a melegek örüljenek, hogy élhetnek.)

Az oroszországi ortodox egyházon belül az óhitűek és az újhitűek között a 17. században azért következett be szakadás, mivel Nyikon pátriárka, I. Alekszej cár segítségével, a vallást megreformálva visszatért az eredeti bizánci keresztény dogmákhoz. Az ellenálló óhitűeket ezután üldözte a mindenkori hatalom.

 

(GayStarNews)

 

 

Hozzászólások

Previous post

Donald Trumppal fotózkodott az év tanára, a képen kiállt az LMBTQ közösség mellett

Next post

Többek között a buzipropaganda és az eurovíziós cigányzene ellen is szerveznek fesztivált Vecsésre