Nagyvilág

Az orosz bíróság szerint melegpropaganda, ha két férfi együtt érkezik egy zenei gálára

 

Még júniusban zajlott az egyik legnagyobb orosz könnyűzenei díjátadó, és a Muz-TV Awards gálája kiborította a homofób hatóságokat. Ahogy arról akkor mi is beszámoltunk, a rapper Dava és az énekes Filipp Kirkorov egymáshoz passzoló, fekete és fehér öltönyben jelentek meg, őket egy csapat kigyúrt, olajozott testű, félmeztelen modellhad állta körül, ha pedig mindez nem lett volna elég, a TikTok egyik helyi sztárja, Danya Milokhin egy félig női, félig férfi szerelésben jelent meg, a beauty blogger Igor Sinyak pedig férfi létére egy teljesen női ruhában.

Az állítólagos tévénézői panaszok miatt az állami távközlési felügyelet már akkor azonnal vizsgálatot indított melegpropaganda miatt. A Roszkomnadzor azt vizsgálta, hogy a gálán megsértették-e a hatályos orosz jogszabályokat, többek között “a gyermekek egészségének és fejlődésnek védelmét az őket károsító információktól.”

A napokban aztán megszületett az ítélet, igenis melegpropagandának számít az orosz hatóságok szerint, ha két férfi együtt érkezik egy zenei díjátadóra, mindez pedig nem való a 18 éven aluli nézők számára.

A The Moscow Times beszámolója szerint emiatt most 1 millió rubeles (átszámítva kb. 4,4 millió forint) közigazgatási bírságot szabott ki a Muz-TV díjátadót sugárzó műsorszolgáltatóra a Baszmannij kerületi bíróság. (Igen, ez tényleg az a moszkvai kerület, itt található a Régi Baszmannaja utca.)

A Roszkomnadzor szerint a gála sugárzása ellenkezik a hírhedt melegpropaganda-ellenes törvénnyel és a korhatáros besorolás szerint 6 éven felüliek láthatták a zenei díjátadót, amikor azt valójában 18 éven felülieknek besorolással kellett volna ellátni.

 

 

Egy orosz nyomda melegpropagandának nézte a BTS fiúcsapatot

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb