Lifestyle

Az örökkévalóságon és azon is túl – A tökéletes jegygyűrű nyomában

Egy kapcsolat egyik legjelentősebb pillanata, amikor felkerül az ujjra az a bizonyos gyűrű… biztosan ti is elképzeltétek már a jelenetet – és a gyűrűt! Minden szerelem, minden kapcsolat egyedi és utánozhatatlan – miért ne lenne hát a jegygyűrű is ilyen, amivel megpecsételitek azt?

 

 

Az örökkévalóságon is túl

A jegygyűrű viselésének ősidőkre visszanyúló hagyománya van: az első karikagyűrűt i.e. 3000-ben ajándékozta egy egyiptomi fáraó a szerelmének örök odaadása jelképéül – a kör ugyanis az egyiptomi hieroglifákban az örökkévalóság, a soha el nem múló összetartozás jelképe. Az első ikergyűrűket a középkorban kezdték el viselni a szerelmespárok tagjai – ezek egymásba illeszthetőek voltak. Ma már számtalan lehetőség, forma, dizájn, anyag áll a párok rendelkezésére, akik szerelmüket gyűrűvel pecsételnék meg. A határ tényleg maga a csillagos ég.

Megtalálni a tökéletes jegygyűrűt azonban kis túlzással olyan, mint megtalálni azt, akivel – jó esetben – tényleg az örökkévalóságig viselheted. És itt most tényleg az örökkévalóságon van a hangsúly: fontos ugyanis, hogy az ékszer ne csak a szimbóluma miatt álljon közel hozzánk, hiszen, ha már nap mint nap viselni fogjuk, azt is tükrözze, milyenek vagyunk; stílusában legyen időtálló és az ízlésünkhöz illeszkedő.

(A gyűrűk kattintással teljes méretben is megtekinthetők!)

 

 

Épp ezért, miért érnétek be tucatgyűrűkkel?

Gyűrűt – jegygyűrűt pláne – jó esetben nem olyan gyakorisággal vásárol az ember, mint cipőt (bár kivételek biztosan ebben is vannak), így fontos, hogy megfelelő szakmai segítséget kapjunk a folyamatban. Higgyétek el, sok kérdés fel fog merülni. Az Affianced Ékszerészet közel tizenöt éve kizárólag egyedi megrendelések alapján dolgozik, így a náluk készült ékszerek tényleg nem fognak szembejönni az utcán.

Kreatív szakembereik a párok egyedi kívánságainak megfelelően személyre szabott jegygyűrűket készítenek, olyanokat, amiket a szerelmesek örömmel viselnek majd. A hagyományos ékszerművesség szellemében, mégis a legmodernebb technikákkal dolgoznak. A konzultáció alkalmával pedig a párral együtt tervezik meg az ékszert. Értően és odafigyelően kalauzolják a párokat a tervezés folyamatában, igyekezve minden igényüket figyelembe venni. Mivel az első lépéstől kezdve bevonnak a tervezésbe, sokkal erősebb kötődés is fog kialakulni az ékszerhez, mint egyébként. Együtt izgulhattok, milyen lesz az eredmény, és úgy érezhetitek, ti is részesei voltatok a folyamatnak.

Ahogy Beyoncé mondja: „Put a ring on it”

De lássuk csak, hogy mit is érdemes figyelembe venni a gyűrű megálmodásánál. Az önismeret, mint oly sok mindenben, itt is elengedhetetlen. Fontos, hogy ismerjétek a saját és a másik stílusát, egyéniségét, hogy olyan gyűrűt tudjatok megálmodni, ami mindkettőtöknek megfelel majd. Fontos lépés az anyag kiválasztása.

Az anyag mellett fontos még meghatározni a vastagságot, magának a gyűrűnek a formáját. Ne aggódjatok, az Affianced Ékszerészet szakemberei a megfelelő bemutatódarabokkal és jól irányzott kérdésekkel hatékonyan segítenek majd akkor is, ha nem érkeztek konkrét elképzeléssel. A kész tervektől számítva pedig csupán néhány hetet kell majd várnotok ahhoz, hogy elkészüljenek a gyűrűitek, amik hozzátok illő ékkövei lesznek majd a szerelmeteknek. Ezt követően pedig nincs is más dolgotok, mint egymás ujjára húzni. Hogy egy klasszikust idézzek: „Put a ring on it!”

Az Affianced jegygyűrűit közelebbről is megismerheted az ékszerészet honlapján

Ez a cikk a Humen Magazin 2021/4. számában jelent meg. Ha szeretnéd megkapni a nyomtatott magazint, a Humen.Shop felületén a postaládádba is kérheted. Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen számról sem, akkor csatlakozz a myHumen hűségprogramhoz!

Filákovity Radojka

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb