Hírek

Az orlandói áldozatokra emlékeztek Amerikában

Egy évvel ezelőtt, 2016. június 12-én történt az Egyesült Államok történetének legtöbb áldozattal járó mészárlása.

 

A magányos ámokfutó, a magát az Iszlám Állam támogatójának valló Omar Mateen hajnali kettőkor nyitott tüzet az orlandói Pulse melegbárban. A szörnyű mészárlásban 49-en vesztették életüket és 58-an megsebesültek, többen közülük maradandó sérüléseket szenvedtek.

One year on: The mass shooting at Pulse in Orlando, Florida and what happened next

On 12 June 2016, a gunman murdered 49 people at gay club Pulse’s Latin night in Orlando. In the days and weeks that followed, LGBTI communities around the wo…

A tragédia egyéves évfordulóján szerte Amerikában az áldozatokra emlékeztek. Florida kormányzója, Rick Scott elrendelte, hogy eresszék félárbócra az USA zászlaját, és az államigazgatás épületére kitűzték a szivárványzászlót. Éjfélkor az összes helyi templomban megszólaltak a harangok és az áldozatokra emlékezve 49-et ütöttek.

 

Az orlandói tragédia 49 halálos áldozata

 

A reggeli órákban a nyilvánosság kizárásával a helyszínen a túlélők, a családtagok, a bár akkori dolgozói és a hivatalos szervek résztvevőivel kezdődött gyászmise. Napközben háromszor, délben, este és éjfélkor tartottak az épület előtt nyilvános megemlékezéseket.

„Ez a tragédia városunk történetének legsötétebb napja. Gyászoljuk tovább az áldozatokat és küzdünk azokért, akik még szenvednek. Ezen a napon az egész LMBTQ közösségnek és támogatóiknak meg kell mutatniuk, hogy erős, összetartó város vagyunk, ami hisz a szeretet erejében”

– mondta Patty Sheehan, Orlando nyíltan leszbikus képviselője. A város június tizenkettedikét hivatalosan is városi emléknappá nyilvánította.

Eközben a Los Angeles Pride résztvevői 49 darab, nagyméretű lila léggömböt engedtek a magasba az elhunytak tiszteletére.

 

 

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a Twitteren emlékezett:

„Soha nem fogjuk elfeledni az áldozatokat, akik egy évvel ezelőtt a szörnyű orlandói lövöldözésben vesztették életüket.”

 

 

(GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin