Kultúra

Az ördög Pradát visel – Jön az Elton John által írt musical

Először 2017-ben volt arról szó, hogy Elton John zenés színpadi változatot készít a nagysikerű Az ördög Pradát visel című filmből, és úgy tűnik, már nem kell sokat várni a darabra.

 

Meryl Streep Az ördög Pradát visel című filmben

 

A tervek szerint a musical bemutatójára Chicagóban kerül sor 2020 júliusában, a jegyeket pedig az idei év októberétől lehet megvásárolni. A zenét természetesen a Tony-díjas zeneszerző és énekes, Sir Elton John szerzi, aki olyan musicaleket jegyez, mint a Billy Elliot vagy Az oroszlánkirály, a rendező pedig Anna D Shapiro lesz – írja a Pink News.

A színpadi történet nagyjából hű marad az eredeti regényhez és a filmhez is, melyben Andy, egy feltörekvő fiatal írónő New Yorkban kap állást egy rangos magazinnál. Miközben megpróbálja túlélni mindennapjait a divatos, ám annál rémisztőbb főnöke mellett, rádöbben, hogy bár teljesült régóta dédelgetett álma, mégsem azt kapta, amire számított.

„Egy vidám, vicces és természetesen extravagáns történt arról, hogyan is találd meg a számodra legmegfelelőbb helyet. Az ördög Pradát visel egy új musical, ami az egyébként is nagysikerű filmet vadonatúj köntösbe bújtatja.”

Egyelőre nincs hír a szereposztásról, és arról sem lehet tudni, hogy vajon a filmbéli szerepéért Golden Globe-díjat bezsebelő Meryl Streep visszatér-e mint Miranda Priestley.

 

Elton John

 

A musical dalszövegét Elton John annak ellenére is nagy örömmel írja, hogy régóta tervezi visszavonulását, hogy több időt tölthessen együtt a családjával. Búcsúkoncert-turnéját már 2018 szeptemberében elkezdte Farewell Yellow Brick Road néven.

„Egyre kevesebb munkát szeretnék vállalni, és így több időt tölthetek a gyermekeimmel. Még néhány év és szép fokozatosan befejezem minden munkámat. Ez nem tarthat örökké, de szeretném látni, ahogy a gyermekeim felnőnek”

– nyilatkozta a 72 éves énekes a visszavonulásáról.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb