Hírek

Az olimpiai aranyérmes Eric Radfordnak Justin Trudeau is gratulált

Az aranyérmes műkorcsolya páros, Meagan Duhamel és Eric Radford. A szabad programban később egy bronzot is begyűjtöttek.

 

Történelmet írt a kanadai Eric Radford, amikor egy hete első nyíltan meleg sportolóként aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpián párosban. A játékokon bronzérmet begyűjtött Adam Rippon a második nyíltan meleg sportoló, aki a dobogóra állhatott. Radford most a TMZ-nek mesélt róla a győzelemről.

A műkorcsolyázó Radford párosban indult partnernőjével, Meagan Duhamellel. Úgy érzi, előnyösebb helyzetben van, mint Adam Rippon, mert kanadaiként őt támogató közeg veszi körül. Győzelme után a miniszterelnök, Justin Trudeau a Twitteren és később telefonon is gratulált. Eközben az amerikai Rippon nem ilyen szerencsés, ezért támogatásáról biztosította pályatársát. Az amerikai sportoló az elmúlt hetekben többször összetűzésbe is került az Egyesült Államok alelnökével, a homofób múltat maga mögött tudó Mike Pence-szel.

 

 

“Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért nem Adam vagyok, és nem kell ennek az egésznek a politikai oldalával is megküzdenem. Minden tiszteletem Adamé és támogatom abban, amit tesz.

Az aranyérem után kaptam pár igazán megérintő üzenetet olyan melegektől, akik még nem bújtak elő. Azt mondták, queer sportolót látni a reflektorfényben segített számukra, hogy egy kicsit jobban érezzék magukat.”

Radford reméli, hogy még a játékok alatt lehetősége lesz kicsit beszélgetni Ripponnal. A 33 éves kanadai műkorcsolyázónak egyébként ez volt az utolsó olimpiai részvétele, a játékok után visszavonul a versenyszerű sporttól. Párja a szintén műkorcsolyázó, spanyol Luis Fenero, akinek tavaly kérte meg a kezét.

 

A post shared by Luis_FeBi (@luis_febi) on

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb