Hírek

Az olasz maffia többé nem veti ki a meleg gengsztereket

A hatvanegy éves maffiaellenes nyomozó, Nicola Gratteri az olaszországi Calabriából azt az információt szerezte, hogy a ’Ndrangheta család – amely a leggazdagabb bűnszövetkezet egész Dél-Olaszországban, és egyben hatalmas tisztelet is övezi őket – sokkal toleránsabbá vált a meleg maffiatagok iránt. Annyi a kikötés, hogy ne menjenek ki felvonulni az utcára.

 

 

Sokan tudni vélik, hogy régebben, ha egy gengszterről kiderült, hogy meleg, akkor máris meg volt a többiek indoka arra, hogy megöljék. 1992-ben John „Johnny Boy” D’Amatót, a DeCavalcante bűnözőcsalád fejét lelőtték, miután pletykák keringtek meleg viszonyáról.

Most azonban Gratteri állítja, hogy a maffia sokkal elfogadóbb lett. Személyesen is olvasott szenvedélyes szerelmes levelet egy bűnszövetkezet vezetője és egy fiatal vezére között, hallgatózott drag bárokban, ahol fültanúja lehetett annak, hogy mezei bandatagok szerelmet vallottak egymásnak, és azt is megtudta, hogy egy gengszter főnök fia drag queenként lép fel, és a művészneve Lady Godiva – írja az LGBTQ Nation.

 

 

Gratteri az elmúlt harminc évben rendőri védelem alatt állt annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges maffiatámadásokat. Emiatt az elmúlt évtizedekben nem mehetett el egy strandra, egy moziba, egy étterembe se, de még a saját gyermekei iskolai színielőadásaira sem. Titkos információi miatt azonban most már tudni lehet, hogy létrejött a bűnöző családok elfogadása a meleg férfiak irányába, vagy az ő szavaival élve enyhülés jelent meg a kortárs gengszter kultúrában.

„Én juttattam a tárgyalóterembe a jelenlegi főnökök apjait és nagyapjait. Mind elég hosszú börtönbüntetés elé néztek. A mai fiatalok már nem tudják úgy elviselni a börtönben lévő stresszt, mint ahogy régebben a szüleik. Paranoiásak és depressziósak lesznek. Ők sokkal gyengébbek”

– emlékezett vissza a régi időkre Gratteri.

 

Nicola Gratteri

 

Miután közzétette a maffiáról megtudott információit, Gratteri arra számított, hogy halálos fenyegetésekkel kell majd szembenéznie, de e helyett érzéketlenségét kritizálták, amiért úgy véli, hogy a gyengeség jele lenne az, hogy a maffia egyre jobban kezdi elfogadni a melegeket a köreiben.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb