Hírek

Az ő országában soha nem házasodhatnak majd azonos neműek, jelentette ki egy miniszterelnök

Vakmerő kijelentést tett helyi idő szerint hétfő délután Voreqe Bainimarama, a Fidzsi-szigetek 2007 óta hivatalban lévő miniszterelnöke – aki egyébként igen sok mindenben hozzáértőnek tűnik, hiszen voltak idők, amikor a miniszterelnöki hivatal mellett ő töltötte be például a külügyminiszteri, belügyminiszteri, vagy éppen az informatikai miniszteri pozíciót.

 

Fidzsi-szigetek a világtérképen

 

Voreqe Bainimarama, Fidzsi miniszterelnöke

 

A kormányfő arra a pletykára reagált, miszerint az ország néhány templomában azonos nemű párokat adtak össze az elmúlt időszakban. Ő azonban határozottan kijelentette: a Fidszi-szigetek templomaiban ilyesmi nem történhet meg és lévén ez egy istenfélő ország, így soha nem is lesz elfogadott a meleg és leszbikus párok házassága.

A Csendes-óceán déli vizein fekvő Fidzsi-szigetek egy alig 900 ezer lakosú állam, amely jelenlegi miniszterelnöke kijelentése ellenére a világon második volt, amely alkotmányban rögzítette az LMBTQ emberek jogait – az első a Dél-Afrikai Köztársaság volt 1994-ben. És bár következésképpen a homoszexualitást nem bünteti törvény, a szexuális kisebbségek tagjainak mégis rendszeresen kell szembesülniük diszkriminációval, a család elutasításával.

Waliduda Dániel

 

Login * Instagram

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

 

hirdetés
Previous post

Az Álmodozók és ami mögötte van - Terítéken a FAQ színház

Next post

Szivárványcsaládok is felbukkannak a legújabb Addams Family előzetesében