Hírek

Az LMBTQ támogató Kamala Harris is indul az amerikai elnökválasztáson

Egyre több indulót ismerhetünk meg, akik szeretnének indulni az amerikai elnökválasztáson 2020 novemberében. A legújabb jelöltet a héten mutatták be. A demokrata Kamala Harris többek között az LMBTQ közösségért is harcol.

Kamala Harris szenátor is indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson, így a jelöltek között egyelőre ő a negyedik nő és a hetedik demokrata.

Harris korábban Kalifornia főállamügyészeként volt ismert, ahol támogatta az LMBTQ jogokat. Amint legalizálták az azonos neműek házasságát, Harris kijelentette, hogy kivétel nélkül minden azonos nemű pár kapcsolatát el kell fogadni. Megtagadta a „Kill the Gays” szavazási kezdeményezést is, melynek célja volt, hogy az embereket halálra ítélhessék „homoszexuális cselekedetek” miatt. Az Észak-Karolinai transznemű ellenes mosdó törvényt sem támogatta, ellenben a törvénnyel, mely megtiltja a szexuális irányultságon és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetést – írja a Pride

„Országunk jövője tőled és millió más embertől függ, akik felemelik a hangjukat azért, hogy harcoljanak amerikai értékeinkért. […] Ezért is indulok az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztásán. Azért indulok, hogy felemeljem azokat a hangokat, és hogy egyenlővé tehessem a hangunkat.”


hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb