HírekKultúra

Az LMBTQ-közösségről készít dokumentumfilm-sorozatot az Agymenők meleg sztárja

Jim Parsons a Kszi, Simon rendezőjével, Greg Berlantival közösen forgat egy új dokumentumfilm-sorozatot, amely az Equal címet fogja viselni az HBO Maxon. A sorozat négy rész erejéig enged bepillantást az LMBTQ-közösség történelmi pillanataiba, és megismerkedhetünk az elfeledett hősökkel is.

 

Jim Parsons

 

A sorozatban olyan LMBTQ aktivisták és szervezetek is szerepet játszanak, mint Harry Hay, a Mattachine Society alapítója, ami Amerika egyik első LMBTQ csoportja volt; Amerika első leszbikus csoportja, a Daughters of Bilitis; Christine Jorgensen, aki köztudottan az első ember volt az USA-ban, akin nemi átalakító műtétet hajtottak végre, valamint Bayard Rustin, aki a melegek és a feketék jogaiért harcolt – írja a Gay Times.

Az utolsó epizód a Stonewall-lázadást mutatja be az elejétől a végéig, és elénk tárják az utána bekövetkezett első pride felvonulást is.

„Bár mind ismerjük ennek a sorsdöntő nyári estének a történetét, még mindig sok elképesztő, elmondatlan története van azoknak a művészeknek, aktivistáknak és gondolkodóknak, akik kijárták nekünk az utat. Eljött az idő, hogy megosszuk az ő hősies történetüket, és nem is kívánhatnánk tökéletesebb embereket, mint Jim Parsons, Greg Berlanti, Jon Jashni és a Scout Production, hogy megismertessék az HBO Max nézőivel ezeket a történelmi úttörőket”

– nyilatkozta Jennifer O’Connell, az HBO Max nem fikción alapuló alkotásokért felelős alelnöke.

A Warner Bros egyik elnöke, Mike Darnell büszke azokra, akik a sorozaton dolgoznak, és úgy látja, napjainkban igencsak nagy szükség van arra, hogy az emberek megismerkedjenek az LMBTQ-közösség történelmi pillanataival. Éppen ezért tökéletes az időzítés a készítők részéről.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin