Nagyvilág

Az LMBTQ-közösség miatt igyekezte megakadályozni az amerikai katolikus egyház egy lelkisegély-vonal létrehozását

2020-ban az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa elfogadott egy törvényt, amelynek köszönhetően létrejött az országosan hívható lelkisegély-forródrót mindazoknak, akik úgy érzik, mentális egészségük krízisben vannak.

A jogszabály külön kiemeli az LMBTQ-fiatalokat, akik körében négyszer nagyobb a valószínűsége, hogy öngyilkosságot kísérelnek meg. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik LMBTQ-tinédzser kísérel meg öngyilkosságot, a transz fiatalok körében ez a szám pedig még magasabb: minden harmadik követ el hasonlót.

A National Catholic Insider múlt héten megszellőztette, hogy a vonal ellen a katolikus püspökök amerikai tanácsa aktívan lobbizott. A legnagyobb problémájuk az volt, hogy az akkor még csak tervezet formájában létező javaslat az LMBTQ-közösségek programjainak is forrást juttatott volna. A katolikus püspökök a háttérben lobbiztak a javaslat ellen, megpróbálták meggátolni, hogy elfogadják a törvényt. Szerencsére sikertelenül.

 

José H Gomez, a püspöki konferencia elnöke | Holyfamily.org

 

A konferencia az elmúlt időszakban sem tétlenkedett, az elmúlt hónapokban a diszkrimináció-ellenes törvény, másnéven Equality Act ellen szólaltak fel, mert az külön kitér az LMBTQ-közösség tagjai ellen irányuló munkahelyi zaklatásra és megkülönböztetésre.

Ezzel is az a problémájuk, hogy „jelentéktelennek mutatja a nemek közötti különbségeket, és tévesen úgy tesz, mintha a nemek csak társadalmi kreálmányok lennének. (…) A javaslat mögötti szándék jó, de megfontolatlan. Az esélyegyenlőségi törvény diszkriminál a hívők ellen, fenyegeti a meg nem született életeket és aláássa a közjót.

A diszkrimináció-ellenes törvényt közvélemény-kutatások szerint ma az amerikaiak legalább 70 százaléka támogatja. További részletek cikkünkben:

 

Az amerikaiak 70 százaléka támogatja a diszkrimináció-ellenes törvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb