Hírek

Az LMBTQ közösség felé nyitna Thaiföld

Thaiföld bizonyítani szeretné LMBTQ barát hozzáállását, nem csupán Ázsiában, de a világ más részein is. Meg akarják mutatni, hogy országuk a nyaralásra és szórakozásra megfelelő úticéljaival tökéletes választás az LMBTQ turistáknak.

A turisták mellett Thaiföld saját LMBTQ közösségének is kedvezni szeretne. Ha a parlament elfogadja a thai kormány által indítványozott törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a bejegyzett élettársi kapcsolatot, Thaiföld lenne az első délkelet-ázsiai ország, amely bizonyos szinten elismeri az azonos neműek kapcsolatát – számol be róla a TTG Asia.

 

 

A törvény indítványozásával pozitív üzenetet küldenek a világnak, miszerint Thaiföld minden ember és kultúra számára nyitva áll. Chattan Kunjara Na Ayudhya, a Thaiföldi Turisztikai Hatóság nemzeti marketingért felelős kormányzó-helyettese szerint ezzel a lépéssel hazájuk a sokszínűség támogatójává válhat.

Thaiföld további intézkedésekre készül, melyekkel megvalósíthatja tervét. Az intézkedések magukba foglalják a szállodák és más vendéglátóegységek munkatársainak képzését, hogy jobban megértsék az LMBTQ közösséget. Emellett azt is tervezik, hogy különböző weboldalakon osszanak meg információkat, amikkel megkönnyítenék az LMBTQ turisták utazását Thaiföldre, valamint programjaik szervezését.

Chattan is elismeri, hogy országuk népszerűsítése az LMBTQ-közösség körében eddig inkább a nyugati piacra összpontosult (a tel-avivi, kanadai és németországi pride felvonulásokon való részvétel), de most hasonló tervekkel készülnek Ázsiában is. Tajvant például, ahol az év elején legalizálták az azonos neműek házasságát, Thaiföld növekvő LMBTQ turisztikai ágazatának potenciális piacának tekintik.

„Thaiföld mindig is biztonságos menedékként szolgált az LMBTQ közösség számára Délkelet-Ázsiában. Errefelé mindenki tudja, hogyha az LMBTQ közösség egyik tagja el akar tűnni egy kis időre, akkor erre a legmegfelelőbb hely Thaiföld. Az, hogy ezt hivatalossá is tehetjük a törvény bevezetésével, tovább növelhetjük országunk hitelességét a délkelet-ázsiai LMBTQ közösség körében. És mi lehet tökéletesebb hely, mint Tajvan, hogy elkezdjük a marketing felvirágoztatását? […] Természetesen tiszteletben tartjuk minden ország hitét és szemléletét. A marketing egy kétirányú utca, ahol a helyi szintű támogatás nélkül egyszerűen nem lehet reklámozni. Mi csak még elfogadóbbak és nyitottabbak szeretnénk lenni”

– nyilatkozta Chattan Kunjara Na Ayudhya.

Bár Thaiföld eddig is jeleskedett LMBTQ turisztikai programok területén, most az esküvőkkel és a nászutakkal foglalkozó piacon is szeretne fejlődni. Egyes szállodák már most úgy látják, kedvező lehetőségeket biztosíthatnak az azonos nemű párok számára, akik esküvőjük helyszínéül választják őket, de ugyanez érvényes a nászutakra is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin