Hírek

Az LMBTQ fiatalok segítésére szólítja fel az egyházakat az Imagine Dragons frontembere

Tavaly ősszel számoltunk be az Imagine Dragons énekese, Dan Reynolds Vulture-nek adott interjújáról, amelyben a férfi elmondta: számos szülő azért nem engedi el gyermekeit az együttes koncertjeire, mert „már így is olyan sokat meleggé tettek.

Az egyébként heteroszexuális Reynolds évek óta nagy támogatója az LMBTQ közösségnek, és egyben azokra a mormon vallású fiatalokra is nagy hangsúlyt fektet, akik e kisebbséghez tartoznak. Nem véletlen, hogy koncertjein rendszeresen bukkannak fel szivárványzászlók.

 

Dan Reynolds

 

A novemberi interjúban Reynolds őszintén mesélt a kritikákról és a megvetésről is, amelyek vallásos emberektől érkeznek. „Tudtam jól, hogy lesznek olyan jobboldali emberek, akiket feldúlttá teszek. Azt mondják nekem, hogy nem fogják a gyermekeiket többé a koncertjeimre engedni és hogy amikor felkerülök a mennyországba, Isten dühös lesz rám, mert olyan sok gyerekből meleget csináltam.”

A férfi most azonban ennél is tovább ment. Twitter-üzenetben szólította fel a világ egyházi vezetőit – felekezeti hovatartozástól függetlenül -, hogy együtt álljanak ki az LMBTQ fiatalok elfogadása és egyenlősége mellett. “Igazi egyenlőség – nem csak üres szavak a szeretetről -, kiállás és cselekvés, amely megmutatja LMBTQ fiataljainknak, hogy bűntelenek és tökéletesek úgy, ahogy vannak.

Véleménye szerint nem az emberben, hanem a rendszerben van a hiba és amíg az egyházak nem változtatnak az évszázados-évezredes ortodox hiten és doktrínákon, addig további emelkedést fogunk látni az öngyilkossági kísérletek és depressziósok számában az LMBTQ fiatalok körében. “Az igazság az, hogy közösségeink vezetői olyan légkört teremtettek, amelyben nem tudnak egészségesen fejlődni e fiatalok.

Szerinte az a tanács sem megoldás, hogy ezek a fiatalok egyszerűen hagyják el vallásukat: “Számosakat közülük elüldöznek otthonról, ha ehagyják családjuk hitét.” Reynolds bízik benne hogy egyre több és több egyház és annak vezetői változtatnak hozzáállásukon – mielőtt a vallás még több LMBTQ fiatal életét követeli.

 

Az átnevelő terápián átesettek ötöde kísérel meg öngyilkosságot

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Még idén könyvespolcra kerülhet a Szólíts a neveden folytatása

Next post

Atombombát dobnak az Egyesült Államokra ha törvény születik az LMBTQ egyenlőségről egy lelkipásztor szerint