Hírek

Az “LMBT+ maffiát” okolja munkahelye elvesztéséért egy dühös tanár

Rájárt a rúd Joshua Sutcliffe-re az elmúlt néhány évben. A tanárként dolgozó fiatalember megjegyzései és viselkedése miatt két munkahelyét is elveszítette, ám ahelyett, hogy magában kereste volna a javítanivalót, inkább az áldozat szerepében tetszelgett.

Először egy oxfordi, 11 és 18 év közötti diákok számára fenntartott iskolából bocsájtották el, amiért többszöri figyelmeztetés ellenére is következetesen nőneműként utalt egyik transz fiú diákjára.

A tantestületnek írt levelében vallására hivatkozott: “Keresztényként nem osztozom az Önök által vallott transz ideológiában. Nem hiszem, hogy fiatal gyerekeket arra kellene bátorítani, hogy maguk válasszák meg nemi identitásukat, amely eltérhet biológiai nemüktől. Azzal sem értek egyet, hogy az iskolában mindenkinek alkalmazkodni kell egy ilyen tranzícióhoz, vagy hogy büntetni kell azt, aki nem lelkesedik érte.

 

Joshua Sutcliffe

 

A következő, londoni iskolából egy YouTube-videó miatt rúgták ki. Ebben azt állította, hogy Mohamed hamis próféta és a mohamedánok rosszul értelmezik Istent. “Jézus az egyetlen igaz próféta, ő Isten húsából való, ő Isten hangja…” – jelenti ki többek között. Az iszlamofób kirohanásokat nem tűrték sokáig és ezt a munkahelyét is elveszítette.

Joshua azóta igencsak keserű, folyamatos kudarcai miatt az úgynevezett “LMBT+ maffiát”, valamint az iszlám maffiát okolja, amelyek szerte Nagy-Britannia területén olyan tanárokra vadásznak, akikbe valamilyen megjegyzésük miatt bele lehet kötni és kirúghatóak. Emiatt nagyon sok, egyébként kiváló, tanár él rettegésben és nem merik nyíltan elmondani véleményüket bizonyos témákban.

Bár a férfival történtek 2017-re és 2018-ra datálhatóak, egy bírósági végzés (a bíróságon, ahova fellebbezésért folyamodott, a Keresztény Jogi Tanács védte) értelmében mostanáig rejteni kellett személyazonosságát. Az erre vonatkozó határidő azonban lejárt, így a napokban a nemzetközi sajtó többször is cikkezett a vele történtekről.

 

hirdetés
Previous post

Börtönbe küldtek Szaúd-Arábiában egy férfit, mert az LMBTQ-jogokról posztolt

Next post

A svéd trónörökös, Viktória hercegnő nyitotta meg a stockholmi pride-ot