Kultúra

Az idei Sziget legnagyobb durranása

Az igazat megvallva sokat töprengtem azon, hogy vajon Európa legjobb fesztiváljának melyik oldalát, szemszögét, esetleg napját, fellépőjét vagy programhelyszínét mutassam be. Ekkor jött az ötlet, hogy valami olyasmit szeretnék hozzátok közelebb hozni, amiről szerintem egyik olvasónk sem szeretne lemaradni. Ez pedig nem más, mint Robbie Williams fellépése, aki jó eséllyel történelmet ír a Sziget fesztivál életében az első teltházas koncerttel a Mínusz Egyedik napon.

Robbie Williams - Let Me Entertain You Tour 2015 (c) Farrell Music / Fotó:  James Eppy

Robbie Williams – Let Me Entertain You Tour 2015 (c) Farrell Music / Fotó: James Eppy

 

Talán Robbie is hallotta, hogy a Sziget Európa legjobb nagyfesztiválja és erről nem szabad lemaradni. A brit fenegyerek a Let Me Entertain You névre keresztelt turnéjával érkezik a Szigetre augusztus 10-én, hogy a világ popszcénájának egyik legnagyobb sztárjaként felrobbantsa a Nagyszínpadot.

Nem könnyű eleget tenni a Sziget változatos zenei ízlésű közönségének, vagy a hazai és a nemzetközi közízlés közti különbségeket áthidalni, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy Robbie Williams egyaránt megasztár az itthoni és külföldi közönség szemében is

– mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője.

Robbie-nak eddigi szóló karrierje során összesen 11 nagylemeze jelent meg, az ezekhez kapcsolódó turnéival szépen fokozatosan az egész világot meghódította. 2006-ban – a mai napig rekordnak számító – 1,6 millió jegyet sikerült eladnia mindössze egy nap alatt, de az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 000 néző látta őt Knebworth-ben.

Gerendai Károlytól azt is megtudtuk, hogy mindösszesen 25.000 napijegyet adnak ki, melyből az első 10.000 darabot „early bird” áron, 18.000 forintért – egy átlagos Sziget-nap helyszíni napijegy áráért. Ez azonban már elfogyott, így 20.000 forint a jegy erre a napra, a készlet erejéig. „A hetijegyeseknek pedig ajándék ez a koncert, hisz’ a hétnapos bérlet erre a napra is érvényes” – tette hozzá Gerendai. Mi több, további fellépőket is ígérnek aznapra a szervezők, akik közül az Apollonia zenekart már be is jelentették.

Ha mégse vagytok olyan nagy Robbie Williams rajongók, akkor engedjétek meg, hogy a Humen Magazin csapata ajánljon néhány elképesztő fellépőt: a Florence and the Machine, Asaf Avidan, a Babylon Circus, Hernan Cattaneo, a Boban i Marko Markovic Orkestar, Avicii, a Knife Party, Jamie Woon, Marcel Dettmann, Tama Sumo, Martin Garrix, a Limp Bizkit, Sigma és még sokan mások is itt lesznek.

Emigráljunk egy hétre a szabadság szigetére!

Szerző: TMV

Previous post

Videó: Julianne Moore leszbikust alakít legújabb filmjében

Next post

10 nagy butaság a melegekről