Hírek

Az év sportemberének választották a leszbikus labdarúgót

A Sports Illustrated amerikai sportmagazin az év sportemberének választotta Megan Rapinoe-t, amin azok után egyáltalán nem kellene meglepődnünk, hogy mennyi mindent sikerült elérnie 2019-ben.

A Sports Illustrated azonban nem „csupán” a világkupa győzelem miatt ajándékozta meg ezzel a címmel. Rapinoe ugyanis csodálatos példakép a fiatal gyerekek számára, és olyasvalakiről beszélünk, aki kiáll azért, amiben hisz, nem foglalkozva mások véleményével.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Congratulations to @mrapinoe, the 2019 Sports Illustrated #Sportsperson of the Year. Link in bio for @jennyvrentas’s cover story on Megan Rapinoe. 📸 @jefferysalter

Sports Illustrated (@sportsillustrated) által megosztott bejegyzés,

 

A magazin azzal is érvelt döntése mellett, hogy mennyire fontos volt a Rapinoe által vezetett per, amelyet az amerikai női labdarúgó csapatért indított, hogy egyenlő fizetésben részesítsék őket, mint az egyébként kevésbé győzedelmeskedő férfi csapatokat. Azt pedig zárójelben jegyeznénk meg – bár eléggé emlékezetes pillanat volt –, hogy Rapinoe megesküdött rá, ha megnyerik a világkupát, akkor sem fog ellátogatni a Fehér Házba, hogy találkozzon az elnökkel, Donald Trumppal – írja a Pride.

Rapinoe csupán a negyedik nő, aki elnyerhette a Sports Illustrated által kiosztott az év sportembere címet, amit valaha a szintén nyíltan leszbikus sport ikon, Billie Jean King is megkapott. Rapinoe kitüntetése csupán egy héttel azután érkezett, hogy megválasztották 2019 legjobb női labdarúgójának. Ezt a pillanatot arra használta fel, hogy bíztassa az embereket, álljanak ki vele a rasszizmus és a szexizmus ellen.

„Egyrészről jó játékos vagyok. Másrészről a pályán kívüli tevékenységem támogatást nyújt nekem, mivel az emberek megértik, hogy megoldást próbálok találni társadalmunk problémáira. Az ötlet az, hogy arra bíztassak másokat, hogy álljanak ki magukért és emeljék fel a hangjukat azért, amiben hisznek.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb