Itthon

Az eső ellenére ezres tömeg a pécsi pride felvonuláson

fotók: Waliduda Dániel

 

2021-ben a baranyai vármegyeszékhely volt az első vidéki város, amely pride felvonulásnak adott otthont. A friss hagyományt folytatva a Diverse Youth Network szeptember 17-re szervezte a II. Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál részeként az idei pécsi felvonulást.

A belvárosi Kossuth téren gyülekezett a menet, és a szervezők még tegnap jelezték, a várható eső ellenére sem fog elmaradni a rendezvény. Az előrejelzés bejött, esőben és 13-14 fokban várták a résztvevők az indulást, és ahogy azt a helyszínen menetkísérőként jelen lévő kollégánk, Waliduda Dániel képein is látszik, sokan érkeztek szivárványos esernyővel.

“Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!” – írták a felvonulás előtt a szervezők. A pécsi rendezvényen idén több nagykövet és diplomata is részt vett.

A felvonulást követően este zajlik a Freedom Party, a Pécs Pride hivatalos afterbulija 22 és 24 óra között a Szabadkikötőben, majd hajnali 5 óráig a Zsolnay Negyed E78 nagytermében lehet ünnepelni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin