Hírek

Az Előbújás napján coming outolt egy kanadai tévébemondó

A CTV Morning Live in Ottawa című műsor házigazdája, Leslie Roberts az Előbújás napját használta arra, hogy coming outoljon, és ezzel ő lett Kanada legújabb nyíltan meleg közösségi szereplője.

Bár Roberts 1989-ben outolt családjának és barátainak, a nyilvánosságnak csupán a múlthéten mondta el titkát. Úgy érzi, tökéletes időpontot választott arra, hogy megtegye ezt az igencsak nagy lépést az életében, de ragaszkodik ahhoz a kijelentéséhez, hogy ő nem egy meleg hírolvasó, csupán egy hírolvasó, aki egészen véletlenül meleg – írja az Out.

 

Leslie Roberts

 

1989-es előbújásakor vegyes visszajelzéseket kapott, de leginkább negatívakat. Édesapja figyelmeztette, hogy az élete sokkal nehezebb lesz szexuális orientációja miatt, és akkoriban nem is volt senki számára, aki példaképként szolgálhatott volna. Bár házas volt, és egy kislánya is született, Roberts tudta jól, hogy szeretteinek nem hazudhat tovább, még akkor sem, ha többen úgy vélték: ez a hír a karrierje végét jelentheti.

„Az első dolog, amit mindenki mondott nekem, hogy ez egy öngyilkos merénylet a karrierem ellen. Hogy ezzel nem fogom megtalálni a közös hangot a nézőkkel, és hogy ez a televíziós karrierem végét jelenti majd. A dolgok azonban sokat változtak azóta. Sosem dolgoztam még ennyire nyitott és elfogadó helyen, mint most.”

Roberts előbújását Ottawa polgármestere, Jim Watson inspirálta, aki idén augusztusban döntött úgy, hogy megtöri a negyven évig tartó csendet. Mára már belátta, hogy sokkal hamarabb meg kellett volna ejtenie a coming outot. Emellett Watson bátorította is Leslie Roberts-et, hogy ne várjon tovább, és a hírolvasó reméli, ezzel a döntésével elmélyítheti kapcsolatát nézőivel is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb