Hírek

Az Egyesült Királyság lengyelországi nagykövete szivárványos maszkkal ünnepelt

 

Az Egyesült Királyság lengyelországi nagykövete, és a varsói követség dolgozói szivárványszínű maszkkal ünnepelték május 17-én a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot. Abban a Lengyelországban, ahol a kormányzó Jog és Igazságosság párt a homofóbiára húzta fel a választási kampányát, és ahol az ország egyharmada hivatalosan is „LMBT-mentes zónává” vált. A párt képviselői szerint az LMBTQ emberek „fenyegetést” jelentenek az országra – ezek után nem meglepő, hogy a pride felvonulókat 2019-ben többször megtámadták.

Az Egyesült Királyság kormányzati honlapjára is felkerült Jonathan Knott szivárványmaszkos fotója, aki a világnap alkalmából kiadott közleményében ezt írta:

„Mialatt most mindannyiunknak a koronavírus-járvány elleni küzdelemre kell fókuszálnunk, addig sem feledkezhetünk meg azon értékek védelméről, amelyekben hiszünk. A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapon kifejezzük ismételt támogatásunkat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex (LMBTI) közösség ügyei iránt, a társadalmi tudatosságért, és tisztelgünk az LMBTI emberek kemény munkája előtt Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és az egész világon, hogy mindenki számára biztosítsuk az emberi jogokat és az emberi méltóságot.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy megvédjünk minden embert a szexuális irányultságon, vagy a nemi identitáson alapuló erőszaktól és diszkriminációtól, valamint hogy biztosítsuk, minden egyes ember egyenlő esélyeket élvezzen.”

A közösségi médiában, a nagykövetség Facebook és Twitter oldalán is közzétették lengyelül a világnap üzenetét, ahogy azt a videót is megosztották, amelyben a követség munkatársai láthatóak a szivárványos maszkokban:

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb