Kultúra

Az Egyesült Királyság legnagyobb fiúcsapata

fotó: London Gay Men’s Chorus

 

Idén ünnepli 30. születésnapját a London Gay Men’s Chorus, az Egyesült Királyság legnagyobb fiúcsapata. 1991-ben alapította kilenc meleg férfi az AIDS-járvány csúcsán, a melegekkel szembeni hatalmas társadalmi ellenérzések idején. Kiálltak egy metróállomás elé énekelni, ami meghökkentőnek számított azokban az időben – a társadalom egyszerűen nem volt hozzászokva ahhoz, hogy szemtől szemben lásson LMBTQ embereket. Ők kilencen nem tudták pontosan, mit is csináljanak, de azt tudták: változást akarnak.

Harminc évvel később 230 tagot számlál a londoni meleg férfikórus, akik főleg popszámok feldolgozásaival mára végigturnézták a fél világot, szerepeltek számtalan tévécsatornán, és kiadtak több albumot is.

 

 

A koronavírus-járvány miatt jelenleg az élő fellépések értelemszerűen szóba sem jöhetnek, így marad a YouTube csatornájuk, ahol rengeteg produkciójuk elérhető. Ezek közül talán a legnagyobb kedvencünk az alábbi diszkóválogatás, amelyben Donna Summertől kezdve Kylie Minogue-ig fél tucat slágert gyúrtak össze, ahogy persze Conchita Wurst sem maradhatott ki a repertoárjukból.

 

 

 

 

Egy melegkórus lenn délen

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb