Hírek

Az Egyesült Államok fővárosában betiltották a felnőtteknek szóló átnevelő terápiákat

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, Washington DC az első város az észak-amerikai országban, ahol betiltották az átnevelő terápiákat, melyek a felnőttek egy részét érintik.

A főváros polgármestere, Muriel Bowser január 16-án írta alá a törvényt, mely kiterjeszti a már korábban létrehozott védelmet az átnevelő terápiák ellen azokra, akik bár elmúltak 18 évesek, továbbra is van törvényes gyámjuk – írja a PinkNews.

Muriel Bowser, Washington DC polgármestere

Az orvosi és a mentális egészségügyi szakemberek is elítélik az átnevelő terápiák gyakorlatát, amit korábban már betiltottam a kiskorúak számára annak érdekében, hogy megvédjem őket a depressziótól, a kábítószer-használattól és az öngyilkosságtól, melyek előfordulási aránya egyre növekszik azok körében, akik részesei ezeknek a terápiáknak.

Tavalyi felmérések szerint az Egyesült Államokban az LMBTQ közösség 18 és 59 év közötti korosztályából 698 ezer felnőtt vett részt átnevelő terápiákon. A szakértők, mint Sam Crane is, aki egy az autizmussal élőket támogató jótékonysági szervezet igazgatója, úgy gondolják, ez az új törvény megóvhatja a fogyatékossággal élő 18 éven felüli LMBTQ embereket, akiknek számos döntése gyámjuk kezében vannak.

Ezzel a törvénnyel legalább biztosak lehetünk benne, hogy a fogyatékossággal élő LMBTQ felnőttek önszántukból fogják alávetni magukat ezeknek az erőszakos terápiáknak, amikről mi mind tudjuk, hogy károsak.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Kate Hudson gender neutrálisan neveli gyermekét

Next post

"Divathóbort" a homoszexualitás egy ausztrál politikus szerint