Nagyvilág

Az egyenlő házasság csökkenti a különbségeket az azonos és ellenkező nemű párok között

 

Az Egyesült Államokban az azonos nemű házastársak korábban jellemzően fiatalabbak, magasabb iskolai végzettségűek és nagyobb valószínűséggel foglalkoztatottak voltak, mint a heteroszexuális házasságban élők. Ezek közül a különbségek közül sok eltűnt az egyenlő házasság 2015-ös bevezetése után – írja az AP.

Mindez az amerikai népszámlálási hivatal kedden közzétett új jelentéséből derül ki, mely szerint 2022-re megduplázódott azon emberek száma, akik azonos nemű házaspárral élnek együtt, a 2015 előtti adatokhoz képest.

Mielőtt az amerikai legfelsőbb bíróság mind az 50 tagállamban lehetővé tette az egyenlő házasságot, az államoknak csupán egyharmadában volt lehetőségük az azonos nemű pároknak házasságot kötni.

Ha csak a 2015-ös bírósági döntés utáni házasságokat hasonlítjuk össze, a jelentés szerint számos különbség eltűnt az azonos nemű és az ellenkező nemű házastársak között, beleértve a foglalkoztatási státuszt, a házasság hosszát és a nők iskolai végzettségét is.

Ráadásul az azonos nemű házasságban élők idősebbek voltak az ellenkező neműeknél, ha 2015 után kötöttek házasságot, ami az időkerettől függetlenül minden házassághoz képest fordított arány.

„Általában az azonos nemű házastársak és háztartásaik hasonlítanak az ellenkező nemű párokéhoz” – áll a jelentésben.

Függetlenül attól, hogy a párok mikor házasodtak össze, az ellenkező nemű házastársak nagyobb valószínűséggel vállaltak gyermeket és nagyobb háztartást, az azonos nemű házastársak közül pedig a nők nagyobb valószínűséggel vállaltak gyermeket, mint a férfiak. A jelentés szerint az azonos nemű házastársak nagyobb valószínűséggel éltek együtt lakótársakkal.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin