Hírek

Az ausztrál posta bélyegekkel ünnepli a házassági egyenlőség évfordulóját

Kétfajta bélyeggel újított az ausztrál posta annak örömére, hogy két évvel ezelőtt szavazták meg a házassági egyenlőséget országukban.

2017. novemberében a többség igennel szavazott a házassági egyenlőség bevezetéséről. A törvény elfogadására az ausztrál parlamentben egy hónappal később, decemberben került sor.

 

A bélyegek egész októberben elérhetőek Ausztráliában.

 

Október elsején vezette be az ausztrál posta az új bélyegeket, amelyeken szivárványok és a házassági egyenlőség jelmondatai láthatóak. Emellett az egyik bélyegfajta két párost is szerepeltet, Bec-et és Paulát Melbourne-ből, valamint Davidet és Nicket Sydney-ből – írja a Qnews.

Gary Starr, az ausztrál posta vezérigazgatója úgy véli, a bélyegek országuk történelmének jelentős pillanatát örökítették meg.

„Mivel a törvény hatálybalépése óta azonos nemű párok ezrei kötöttek házasságot Ausztráliában, a bélyegek kiadásával elismerjük azt a változást, amely megannyi ausztrál életére hatással volt” – mesélt a bélyegekről Starr.

A bélyegeken szereplő párok aktivistákként tettek saját közösségükért Ausztráliában, akik számára a házassági egyenlőség legalizálása azt szimbolizálta, hogy elismerték: az LMBTQ közösség is számít. Ez reményt nyújt az LMBTQ fiataloknak, és végre az idősebb korosztály is elfogadásra talált, akik múltjuk során sokat küzdöttek a stigmák és a bántalmazások miatt. Természetesen tudják, hogy még hosszú út áll előttük, és sokféle egyenlőséget kell kivívniuk az országban, mégis büszkék arra, amit eddig elértek.

A két bélyeg, amely a házassági egyenlőségre emlékezik, egész októberben elérhető lesz az országban az ausztrál postának köszönhetően.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb