Hírek

Az átnevelő terápián átesettek ötöde kísérel meg öngyilkosságot

Az egyenlőséget és vallási sokszínűséget hirdető brit Ozanne Foundation publikálta legújabb kutatási eredményét, amely az LMBTQ közösség 4600, hitét rendszeresen gyakorló tagját kérdezte többeg arról, vettek-e valaha részt átnevelő terápián, vagy voltak-e valaha arra kényszerítve, hogy ilyesmire eljárjanak.

A válaszadók 10 százaléka állította, hogy volt olyan pont élete folyamán, amikor kísérletet tett szexuális orientációja megváltoztatására. E 458 emberből 91-en kíséreltek meg öngyilkosságot emiatt, tehát minden ötödik érintett, amely rendkívül magas szám.

A közel ötszáz emberből saját elmondása szerint csupán 13-nál működött az úgynevezett átnevelés, míg háromnegyedük egyáltalán nem hisz a hatékonyságában nemcsak magán, de senki máson sem.

 

 

43-nak akarata ellenére kellett részt venni a terápián és többségüket nem is szüleik, hanem egyházi személyek, közösségük vezetői beszélték rá, kényszerítették bele. 22 válaszadót – akarata ellenére – ellentétes neművel való szexuális közösülésre is kényszerítették az átnevelés részeként.

 

Ezekben tévedett az M5 az átnevelő terápiák promotálásakor

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb