Egészség

Az átnevelő terápiák tovább növelik az öngyilkosok számát az LMBTQ-közösségben

A Trevor Project, mely a világ legnagyobb öngyilkosság megelőző szervezete az LMBTQ-fiatalok számára, az elmúlt egy év alatt felmérést készített, hogy többet megtudhasson a queer fiatalok érzéseiről azokból az időkből, amikor életüket kilátástalannak érezték.

Az öngyilkossági arány az amerikai LMBTQ-fiatalok körében egyébként is kritikus pontra jutott, és a Trevor Project felméréséből kiderült, hogy ebben nagy szerepet játszanak az átnevelő terápiák, amelyeknek egy célja van: heteroszexuálissá nevelni át az LMBTQ-közösség tagjait – írja az Advocate.

 

 

Az elmúlt egy évben a felmérésben résztvevő LMBQ-fiatalok 39%-a és a transzneműek és nemsemlegesek több mint fele  komolyan fontolóra vette az öngyilkosság lehetőségét. Ez idő alatt a kutatások kiderítették, hogy ötből egy fiatal jutott el a tettlegességhez és kísérelt meg öngyilkosságot, míg háromból egy transznemű és nemsemleges fiatal követte példájukat.

Azok körében, akik valaha is részt vettek átnevelő terápiákon ezek az arányok szinte megduplázódtak. A terápiák résztvevőinek összesen 42%-a követett el öngyilkossági kísérletet a tavalyi évben, és 57%-a a transznemű és nemsemleges fiatalok közösségének. A felmérés aktuális problémákra is kitért, és kiderült, hogy a válaszadók 76%-a érezte úgy, hogy a jelenlegi politika események rossz hatással voltak mentális egészségükre, és bár a nyíltan LMBTQ-fiatalok mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék társaikat, az elfogadás továbbra is alacsonyabbnak számít a transzneműek körében.

A Trevor Project ezek után abban reménykedik, felmérésével sikerült felnyitnia a világ szemét, és hogy legalább egy kis lépést tehetnek előre az elfogadás felé vezető úton. Emellett a szervezet úgy gondolja, saját működésének javításában is segíthetnek az eredmények, hogy ők is fejlődhessenek, és nagyobb segítséget nyújthassanak az LMBTQ-fiataloknak, akikkel tudatni szeretnék, hogy úgy gyönyörűek, ahogy vannak, és igen is megérdemlik a tiszteletet, és tudniuk el, hogy nincsenek egyedül.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb