Hírek

Az Apple is támogatja az ausztrál házassági egyenlőséget

Az Apple is beállt azon cégek sorába, amelyek követelik Ausztráliában a házassági egyenlőség minél gyorsabb bevezetését.

Ausztráliában jelenleg választási kampánytéma a házassági egyenlőség bevezetése. Míg a jelenlegi miniszterelnök, Malcolm Turnbull népszavazással döntené el, hogy az ausztrálok szeretnék-e ezt az intézményt, addig a munkáspárti kihívója, Bill Shorten rögtön a parlament elé vinné az előterjesztést. “LMBT ausztráloknak és családtagjainak nem szabadna tovább várniuk arra, hogy ugyanolyan joguk legyen, mint bárki másnak az országban” – mondta Shorten még áprilisban.

Tim Cook

Eközben az Ausztrál Házassági Egyenlőségért indított weboldalon egyre több cég fejezi ki támogatását a házassági egyenlőség mellett. Többek között az ANZ, a Paypal, a McDonald’s, Microsoft, a Mastercard és az Airbnb is. Ebbe a társaságba lépett be a múlt hétvégén kiadott közleményével az Apple. “Az Apple-nél hisszük, hogy minden embert egyenlően kell kezelni. Ezért gondoljuk azt, hogy minden ausztrálnak azzal kéne megházasodnia, akit igazán szeret” – áll a közleményükben.

A vállalat vezérigazgatója, Tim Cook, aki szintén meleg, gyakran felszólal az LMBT-jogok mellett. Tavaly, amikor a legfelsőbb bíróság engedélyezte az egész Egyesült Államokban a házassági egyenlőséget, azt írta Twitterére: “ez az egyenlőség, a szerelem és az állhatatosság győzelme.” Az Apple alkalmazottai gyakran felvonulnak pride-okon, legutoljára San Franciscóban ünnepeltek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb