Hírek

Az angol királynő nyíltan meleg unokatestvérét a volt felesége kísérte az oltárhoz

Az Egyesült Királyság épp a mai napon ünnepli II. Erzsébet koronázásnak 67. évfordulóját. Az uralkodó tágabb családjában unokatestvére, Lord Ivar Mountbatten volt az első, aki azonos nemű párjával házasságot kötött. (Bár még az angol sajtó is lazán az unokatestvér szóval írja le a családi viszonyt, ők azért nem állnak túl közeli rokonságban. Az 1901-ben elhunyt Viktoria királynő volt az egyenesági közös rokonuk, így ők valójában “csupán” harmadunokatestvérek, és még II. Erzsébet férjével, Fülöp edinburgh-i herceggel is szorosabb a kötelék, mert Mountbatten és ő viszont valóban unokatestvérek.)

Mountbatten a 2018-ban kötött második házasságáról, a volt feleségének és három közös gyereküknek a férjével való kapcsolatáról, valamint az önelfogadásról mesélt The Sunday Times-nak.

 

 

“Még mindig szoknom kell, hogy férjem van. Évekig úgy tudtam, hogy biszexuális vagyok, és a házasságunk előtt ezt el is mondtam Penny-nek. Tizenhét évig voltunk házasok, és amikor 2011-ben elváltunk, bizonytalannak éreztem, hogy újra randizzak. Mindez megváltozott, amikor találkoztam James-szel.”

A volt felesége és a három lányuk hamar megkedvelték az új férjét, és amikor először mentek el közösen egy jóga órára, mindenki azt hitte róla, hogy ő Penny új partnere. Az asszony imádta a helyzetet, és hogy a várakozásokra rácáfolva mondhatta, hogy “nem, ő a volt férjem pasija”.

Az egy légitársaságnál dolgozó James Coyle remekül kijött a volt feleséggel. Mountbatten azt is elmesélte, hogy amikor Penny még a közelükben lakott, és hirtelen nem találta a férjét, biztos lehetett abban, hogy a volt feleségénél kávézik, és a háta mögött róla pletykálnak. Coyle elismeréssel adózik férje családjának.

“Mind a három lány egyszerűen csodálatos. Nagyon kedvesek és barátságok voltak egy olyan szituációban, ami nehéz lehetett számukra. Ivar volt felesége, Penny tartott mindent össze – és ő kísérte az oltárhoz az esküvőnkön is.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ivar (@ivar_mountbatten) által megosztott bejegyzés,

 

Mountbatten volt a tágabb királyi családból az első, aki coming outolt 2016-ban, de nem érezte szükségét annak, hogy ezt a családdal megbeszélje, mert szerinte ez nem nagy dolog. Korábban azt is mondta, hogy bár a média felcímkézte őt a királyi család első meleg tagjaként, ez azért távolról sem igaz.

“A családom idősebb generációja látott már mindent. Elég önfejűek voltak az 1940-es években, Nada nénikém (Milford Haven második márkinéja) például leszbikus volt. Mindent ki kell próbálni egyszer – édesanyám mindig ezt mondogatta.”

 

 

5 alkalom, amikor II. Erzsébet királynő kiállt az LMBTQ-emberekért

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb