Hírek

Az anglikán papok befogadóbb egyházat szeretnének

Az anglikán klérus nyílt levelet intézett a Canterbury érsekhez annak érdekében, hogy elérjék, az egyházuk a meleg emberekkel még befogadóbb legyen, így biztosítva a sokszínűségét a közösségnek.

A papok a Sunday Times-ban jelentették meg a levelüket, amelyben fő célként azt adták meg, hogy a meleg embereket minél inkább el kell fogadni, hogy ők is félelmek nélkül és nyíltan ünnepelhessék Istent. Azt hirdeték, hogy el kell érni a teológia diverzitását az egyházon belül.

nicholas chamberlain

„Azt szeretnénk elérni, hogy ezek a közösségeket [LMBT embereket] jóval befogadóbban kezelhessük, hogy ők is ünnepelhessék ugyanazt a szeretetet, amelyet mi megtaláltunk feleségeinkben és férjeinkben – áll a levelükben. Hozzátették, ezzel elősegítik, hogy még többen imádhassák az Urat a mindennapokban.

Ez a levél pont egy időben jelent meg Nicholas Chamberlain püspök coming outjával, aki a Guardiannek mesélt melegségéről. Kiemelte, azért kellett meglépni ezt, mert más lapokban azzal fenyegették, hogy lerántják róla a leplet. „Az emberek tudják, hogy meleg vagyok, de nem ez az első dolog, amit el szoktam mondani. A szexualitásom része a lényemnek, de a lelkészi teendőimmel jobban szeretnék foglalkozni” – mondta. Azt is kiemelte, hogy a Canterbury érsek is tudta róla, hogy meleg.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin