Hírek

Az amerikaiak többsége készen áll egy meleg elnökre

Napvilágot látott egy közvéleménykutatási eredmény, amely azt vizsgálta, mennyit változott az amerikai állampolgárok véleménye és világnézete az elmúlt egy évtizedben. A kérdés aktualitását az adja, hogy 2020 novemberében elnökválasztást tartanak az Amerikai Egyesült Államokban és a Demokrata párti oldalon most először egy nyíltan meleg politikus is bejelentkezett a pozícióra.

 

Elsőként indul az USA elnökjelöltségéért nyíltan meleg politikus

 

Az NBC News és a Wall Street Journal által készített felmérésből fény derül rá, hogyan viszonyulnának az amerikaiak egy, az LMBTQ közösséghet tartozó elnökhöz.

Az eredmények alapján az emberek 68%-ának van kellemes érzése egy LMBTQ elnök gondolatától, vagy éppenséggel lelkes ettől a feltevéstől. Amikor legutóbb 2006-ban készítették el a felmérést, még csupán az emberek 43%-a örült volna annak, ha az LMBTQ-közösség egy tagja szerzi meg az Amerikai Egyesült Államok elnöki címét.

Mindez pozitívumnak számít a sokak szerint esélyes, nyíltan meleg elnökjelöltnek, Pete Buttigiegnek, aki korábban kifejezte ellenszenvét Mike Pence, alelnök homo- és transzfób nézeteiről.

Ő úgy gondolja, az olyan emberek, mint én, csak felkelnek és eldöntik, hogy melegek lesznek. Az olyan világnézet, mint amit ő is képvisel, egy lépéssel sem fogja előrébb vinni az Amerikai Egyesült Államokat.

 

Pete Buttigieg (j) és férje

 

Bár Buttigieg egyelőre az első nyíltan meleg jelölt az USA elnöki posztjára, számos „vetélytársa” harcolna az egyenlőségét és az LMBTQ-jogokért, ha megkapná a címet. Ilyen például a szintén demokratáktól induló Cory Booker, aki hisz abban, hogy képesek egy olyan országot építeni, amelyben senkit sem hagynak magára, és ahol, ha az emberek meglátják a vezetőik arcát a televízió képernyőjén büszkeséget éreznek és nem szégyent. Mindeközben Kamala Harris szerint az USÁ-nak olyan vezetőségre van szüksége, amely megakadályozza, hogy az embereknek bujkálniuk kelljen azért, akik.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Nyálcsorgató - A 190 centis francia modell

Next post

Püspökök tiltották meg híveiknek, hogy LMBTQ-barát szenthez imádkozzanak