Hírek

Az amerikaiak többsége készen áll egy meleg elnökre

Napvilágot látott egy közvéleménykutatási eredmény, amely azt vizsgálta, mennyit változott az amerikai állampolgárok véleménye és világnézete az elmúlt egy évtizedben. A kérdés aktualitását az adja, hogy 2020 novemberében elnökválasztást tartanak az Amerikai Egyesült Államokban és a Demokrata párti oldalon most először egy nyíltan meleg politikus is bejelentkezett a pozícióra.

 

Elsőként indul az USA elnökjelöltségéért nyíltan meleg politikus – Humen Online

A 37 éves afganisztáni veterán, a jelenleg az indianai South Bend város polgármestereként hivatalban lévő Pete Buttigieg bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. A 2020-as elnökválasztásra készülő pártban az induláshoz 65 ezer támogatót kell gyűjteni, hogy a jelöltek hivatalosan is ringbe szállhassanak. Buttigieg ezt lazán hozta több mint 75 ezer támogatóval, így …

 

Az NBC News és a Wall Street Journal által készített felmérésből fény derül rá, hogyan viszonyulnának az amerikaiak egy, az LMBTQ közösséghet tartozó elnökhöz.

Az eredmények alapján az emberek 68%-ának van kellemes érzése egy LMBTQ elnök gondolatától, vagy éppenséggel lelkes ettől a feltevéstől. Amikor legutóbb 2006-ban készítették el a felmérést, még csupán az emberek 43%-a örült volna annak, ha az LMBTQ-közösség egy tagja szerzi meg az Amerikai Egyesült Államok elnöki címét.

Mindez pozitívumnak számít a sokak szerint esélyes, nyíltan meleg elnökjelöltnek, Pete Buttigiegnek, aki korábban kifejezte ellenszenvét Mike Pence, alelnök homo- és transzfób nézeteiről.

Ő úgy gondolja, az olyan emberek, mint én, csak felkelnek és eldöntik, hogy melegek lesznek. Az olyan világnézet, mint amit ő is képvisel, egy lépéssel sem fogja előrébb vinni az Amerikai Egyesült Államokat.

 

Pete Buttigieg (j) és férje

 

Bár Buttigieg egyelőre az első nyíltan meleg jelölt az USA elnöki posztjára, számos „vetélytársa” harcolna az egyenlőségét és az LMBTQ-jogokért, ha megkapná a címet. Ilyen például a szintén demokratáktól induló Cory Booker, aki hisz abban, hogy képesek egy olyan országot építeni, amelyben senkit sem hagynak magára, és ahol, ha az emberek meglátják a vezetőik arcát a televízió képernyőjén büszkeséget éreznek és nem szégyent. Mindeközben Kamala Harris szerint az USÁ-nak olyan vezetőségre van szüksége, amely megakadályozza, hogy az embereknek bujkálniuk kelljen azért, akik.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb