Utazás

Az Air France büszkén repít a világ legjobb pride-jaira – New York és San Francisco

[adrotate banner=”14″]

Többször hangsúlyoztuk már, mennyire fontosnak tartjuk az olyan kezdeményezéseket a nagy világcégek részéről, amelyek kifejezetten az LMBT közösséget szólítják meg. Örömmel jelentjük, hogy az Air France légitársaság most különleges ajánlattak kedveskedik mindazoknak, akik szeretnének ellátogatni Párizs, Vancouver, New York vagy San Francisco Pride-eseményeire.

San Francisco: a városháza is ünnepi kivilágítást kap
San Francisco: a városháza is ünnepi kivilágítást kap

Az egyedülálló kampány keretében jelentős árengedménnyel vásárolhatjuk meg jegyünket a négy fantasztikus város egyikébe (vagy akár az összesbe, ha eléggé vállalkozó szelleműek vagyunk), amelyek mindegyike kiváló úticél. Jelen cikkünkben New York és San Francisco meleg életével illetve pride-jával szeretnénk megismertetni titeket.

Ha New York-ra és az LMBT történelemre gondolunk, mindenkinek egy szó ugrik be: Stonewall. Habár az eredeti Stonewall Inn, a razzia helyszíne és a felkelés kiindulópontja 1969-ben bezárt, de a helyén 1990 óta továbbra is üzemel azonos néven egy szórakozóhely, őrizve a mozgalom emlékét. Habár Stonewall technikailag a Greenwich Village nevű kerületben található, a szomszédos Chelsea-vel „összefolyva” alkotják a metropolisz meleg központját, és egyben – a párizsi Marais-hez hasonlóan – művészeti szempontból sem elhanyagolhatóak.

GONY_PrideMarch3_0625

Az 1969-es véres megmozdulások óta sok idő telt el, és a meleg közösség New York integráns részévé vált. Órákon át sorolhatnánk a rengeteg színvonalas szórakozóhelyet, ahova érdemes  ellátogatni, így hát igyekeztünk néhány különösen érdekes helyet kiemelni. A kötelező Stonewall-vizit után irány a The Monster, amely régies belső dekorációjával és az élő zongorajátékkal kellemes pihenőhely; a pincében viszont drag show és tánctér várja a látogatókat. Akik ennél egy kicsit keményebb szórakozásra vágynak, azoknak az Eagle nevű leather bart ajánljuk a figyelmébe; a sportok szerelmeseit a Boxers-ben várják tárt karokkal.

Az idei pride június 23-tól 28-ig tart majd: a parádét a stonewall-i események emlékére az utolsó napon tartják meg, de természetesen itt egy felszabadult, hatalmas buliról lesz szó. Június 23-án családi moziestet tartanak: egészen különleges helyszínen, a Hudson-folyó partján nézhetjük meg a Némó nyomábant. Ezek után minden nap tematikus bulik, valamint vásárok várják a résztvevőket. A ceremóniamesteri pozíciót idén Sir Ian McKellen és Sir Derek Jacobi brit színészek töltik majd be. Az USA-ban csaknem minden államban legális már az azonos neműek házassága, így egy csodálatos ünnep részesei lehetünk, ha ezt az úticélt választjuk.

gaypride1-hmed-photoblog600

A napfényes San Francisco ugyancsak jelentős szerepet tölt be az amerikai LMBT mozgalom történetében. A helyi közösség megalapozói azok az amerikai katonák voltak, akiket szexuális orientációjuk miatt bocsátottak el a hadsereg Csendes-óceáni osztagaiból a II. világháború idején. A mozgalommá váláshoz azonban több évtized kellett: a ’60-as évek végén rendezett Summer of Love fesztivál adta meg a kezdő lökést a felfutáshoz. Ma pedig már talán nincs olyan ember, aki a néhány évvel ezelőtt készített film után ne ismerné Harvey Milk nevét, aki az első nyíltan meleg közhivatalnok volt az USA-ban (de ne feledkezzünk meg José Sarriáról sem, aki 1961-ben, 17 évvel Milk előtt az első nyíltan meleg jelölt volt az országban).

pride-legato-photography

A The Castro névre hallgató negyed mind a mai napig a meleg közösség otthona, a felvonulást viszont San Francisco forgalmasabb részén, a sugárút jellegű Market Streeten tartják – New Yorkhoz hasonlóan – június 28-án. A hétvégi parádé a júniusi programsorozatot zárja le, melynek részeként május 30-án tartanak egy Kick-off  Partyt, június 7-én pedig jótékonysági bulit rendeznek, amin arra gyűjtenek, hogy idén is felkerülhessen a Twin Peaks épületre a rózsaszín háromszög. Június 27-én délelőtt együtt reggelizhetünk a helyi LMBT aktivisták krémjével a 17. Pride Brunch-on, délután pedig egy kevésbé kulturális, de annál mókásabb eseményen, egy spanking (azaz fenekelő) partin vehetünk részt, ahová kizárólag férfiakat várnak.

AZ INTERNETES KEDVEZMÉNYKÓDRA VONATKOZÓ FELTÉTELEK:
Észak-, Közép és Dél-Amerika: HUMEN838
Kedvezmény értéke: 25000 Ft.
Internet kedvezménykód Európa: HUMEN837
Kedvezmény értéke: 15000 Ft.
A kedvezmények kizárólag az www.airfrance.hu oldalon vásárolt jegyek esetében érvényesíthetőek.

Foglalási időszak: 2015. június 30-ig.
Utazási időszak: 2015. augusztus 31-ig.
Kiindulási repülőtér: kizárólag Budapest.
Minimum nettó jegyár tengerentúli jegyek esetében: 71500 Ft
Minimum nettó jegyár európai jegyek esetében: 25000 Ft
Kizárólag az AIR FRANCE és KLM járatokon érvényes.
A kedvezmény kizárólag turista osztályú repülőjegyekre érvényes.
A kedvezménykód foglalásonként egy jegy esetében érvényesíthető.
Ajánlatunk a promóció végéig, vagy visszavonásig érvényes.
Az Air France fenttartja annak jogát, hogy a promóció feltételeit bármikor, külön értesítés nélkül módosítsa.

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor irány az Air France honlapja, és csapjatok le a kedvezményes repülőjegyekre, hogy ti is részesei lehessetek a világ legjobb LMBT eseményeinek!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin